«Репортери без кордонів» створили притулок для онлайн-журналістів

26 Червня 2010
11008
26 Червня 2010
11:18

«Репортери без кордонів» створили притулок для онлайн-журналістів

11008
«Репортери без кордонів» створили притулок для онлайн-журналістів

Паризька правозахисна організація «Репортери без кордонів» вчора повідомила про намір надавати захист блогерам з усього світу від репресій з боку державних органів, а також створити такий собі віртуальний «антицензурний притулок». Про це повідомляє видання Breitbart.

 

Організація RSF відкрила спеціальну кімнату у своїй паризькій штаб-квартирі, де біженців-журналістів та блогерів з-за кордону забезпечать комп'ютерами, захищеними інтернет-з'єднаннями і програмою-анонімізатором. Також французький проект передбачає надання обраним блогерам в інших країнах безкоштовного й анонімного доступу до інтернету, щоб унеможливити їхнє переслідування владою.

 

Як зазначає генеральний секретар RSF Жан-Франсуа Жулліар, якщо уряди і зможуть розсекретити приховані адреси блогерів, усе одно даний проект допоможе журналістам уникнути арештів.

 

За даними RSF, на даний момент близько 120 чоловік по всьому світі перебувають у в'язниці за блогерство та інші форми онлайн-журналістики, особливо це стосуються таких країн, як Китай, В'єтнам та Іран.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду