Голова райради Городищини вимагає від журналістів не звільнятися, а працювати

24 Червня 2010
4305
24 Червня 2010
16:59

Голова райради Городищини вимагає від журналістів не звільнятися, а працювати

4305
Голова райради Городищини вимагає від журналістів не звільнятися, а працювати

Голова районної ради Городищини Олександр Лупашко надіслав на адресу головного редактора комунальної газети «Вісник Городищини» листа з вимогою продовжувати виконувати свої обов'язки: «Зважаючи, що розгляд заяви буде здійснено на пленарному засіданні чергової сесії районної ради, вимагаю, до вирішення питання про Ваше звільнення в передбаченому законодавством порядку, забезпечити відповідний режим роботи трудового колективу редакції та збереження майна комунальної власності» - йдеться у листі.

 

Нагадуємо, що головний редактор «Вісника Городищини» Юрій Осипенко та весь колектив газети подали заяви на звільнення після того, як редакцію відвідали голова райради Олександр Лупашко та голова райдержадміністрації Ігор Швець.

 

Нинішню вимогу засновників газети до редакційного колективу Сергій Томіленко, голова обласної організації НСЖУ, називає «абсурдом» і вважає, що таким чином районна рада прагне перекласти вину за зрив виходу газети на колектив.

 

Як повідомляє Томіленко, НСЖУ висловила протест проти розпорядження голови райради та вже надіслала лист прокурору Черкаської області Миколі Лісовому з проханням невідкладно відреагувати на ситуацію з газетою «Вісник Городищини».

 

«До нас надходить інформація про наміри керівництва району звинуватити редактора та колектив редакції у свідомому зриві виходу районної газети. А також про наміри фабрикування звинувачень у порушенні редакцією фінансово-господарської діяльності. Зокрема, за словами наших колег, Ігор Швець погрожував „викривальною" перевіркою КРУ» - зазначається у зверненні НСЖУ.

 

Колектив «Вісника Городищини», у тому числі головний редактор Юрій Осипенко пояснюють, що причинами їхнього звільнення стало «грубе, штучне втручання у роботу газети, нав'язування колективу нового редактора». Також працівники зазначили, що «в такій задушливій атмосфері, за зразок 30-х сталінських років, працювати не можемо і не будемо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду