Колектив газети «Вісник Городищини» подав на звільнення після візиту представників влади

23 Червня 2010
14677
23 Червня 2010
14:43

Колектив газети «Вісник Городищини» подав на звільнення після візиту представників влади

14677
Колектив газети «Вісник Городищини» подав на звільнення після візиту представників влади

Головний редактор черкаської районної газети «Вісник Городищини» Юрій Осипенко та весь колектив написали заяву на звільнення після того, як редакцію відвідали засновники - новопризначений голова райдержадміністрації Ігор Швець і голова райради Олександр Лупашко. Про це повідомляє сайт Про-Вінція.

 

Голова обласної організації НСЖУ Сергій Томіленко висловив своє занепокоєння з приводу цієї ситуації: «Якщо б це було лише звільнення головного редактора, то ще б можна було якось зрозуміти: редактор чи хтось інший не знайшли спільну мову, але звільнення усього колективу...»

 

За словами пана Томіленка, після інциденту в нього відбулася розмова з Ігорем Швецем, під час якої начебто було досягнуто згоди та порозуміння з боку голови: «Я запевняв, що, оскільки від редактора немає звернення про тиск на той момент, а просто є інформація, що він звільняється за станом здоров'я, необхідно оперативно зустрітися з працівниками, гарантувати трудовому колективу спокій і просто задекларувати власне бачення майбутнього районної газети, запевнити колектив, що буде якийсь публічний спосіб з'ясування питання, хто керуватиме, які є пропозиції, які реформи відбудуться».

 

Однак, за інформацією журналістів «Вісника Городищини», вони потім спілкувалися з головою райдержадміністрації, який «в дуже образливій формі провів цю зустріч, гостро та негативно відгукувався про газету, ображав працівників і, власне, звучали певні погрози. -каже Сергій Томіленко. - Після цієї зустрічі працівники вирішили, що не бачать майбутнього для себе і написали заяви. Оскільки редактор ще не звільнений (його звільнятиме сесія), то колектив подав заяви на його ім'я, і за згодою сторін редактор їх звільнив, вони отримали трудові книжки на руки».

 

Голова Черкаської спілки НСЖУ заявив, що порушив цю тему в понеділок на брифінгу губернатора області Сергія Тулуба і попросив створити спільну комісію для вивчення з представників обласної влади і представників спілки. Губернатор відповів, що не був поінформований про цей конфлікт, але дав доручення створити таку комісію.

 

«Вже вчора, в Городищі були представники обласного управління внутрішньої політики, а із спілки - головний редактор районної газети «Шполянські вісті» Анатолій Вікторук. Вони зустрічалися з владою на місці, але там ситуація складна. Фактично влада уже готова розглядати питання, щоб відновив роботу і редактор, і колектив. Але працівники та Юрій Осипенко відмовляються, вони за жодних обставин не будуть працювати з керівництвом району, яке є» - говорить Сергій Томіленко.

 

На сьогодні офіційних звернень від колективу в письмовій формі, де вони б говорили про тиск, немає. Юрій Осипенко відмовляється коментувати ситуацію.

 

Губернатор Сергій Тулуб заявив журналістам, що Черкаська облдержадміністрація перевірить факт тиску чиновників на місцеву газету «Вісника Городищини», пише Українська правда.

 

«Комісія створена під керівництвом мого заступника Чабана. Вона займеться цим питанням», - сказав він.

 

Губернатор визнав факт тиску місцевих чиновників на журналістів: «Там є питання, які пов'язані з надлишковими адміністративними методами нових керівників району. Але нічого, ми розберемося найближчим часом».

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14677
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Квазимодо
5064 дн. тому
Вот реальные борцы с цензурой, реальный протест.
Леся Ганжа
5064 дн. тому
Шановні колеги з сайту Про-вінція, вибачте, що одразу не проставили гіперлінк - каюсь. Дякую, що вчора надіслали нам листа з посиланням на цей факт, перевірити цю інформацію і переговорити з людьми нам якраз вдалося сьогодні. Просимо і далі нам надсилати інфу про цікаві факти у медіа вашого регіону. З повагою, Леся Ганжа
Дима
5064 дн. тому
очень красиво не ссылаться на первоисточники
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду