Медведько: Знайдені фрагменти черепа належать Ґонгадзе

17 Червня 2010
10333
17 Червня 2010
13:46

Медведько: Знайдені фрагменти черепа належать Ґонгадзе

10333
Медведько: Знайдені фрагменти черепа належать Ґонгадзе

Зарубіжні експерти підтвердили, що фрагменти черепа, знайдені у Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси, у місці, на  яке вказав колишній генерал МВС Олексій Пукач, належать журналісту Георгію Ґонґазде.

 

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив генеральний прокурор України Олександр Медведько, пише інформаційне агентство УНІАН.

 

«Експертиза завершена, і ми отримали відповідь позитивну», - сказав прокурор. Про закінчення слідства він обіцяв оголосити у липні-серпні цього року.

 

Вбивство журналіста було скоєне восени 2000 року.

 

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений,  Олексій Пукач,  перебував у розшуку з 2005 року. Його затримали 21 липня 2009 року у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області. Після цього заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Олексій Пукач назвав замовників вбивства Георгія Ґонгадзе і пообіцяв вказати слідчим на місце, де знаходиться голова журналіста.

 

28 липня 2009 року в Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативна група виявила «фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Ґонґазде». У Генпрокуратурі зазначили, що останки черепа пошкоджено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду