Українка з Великобританії написала Януковичу листа про Голодомор

24 Травня 2010
18727
24 Травня 2010
18:26

Українка з Великобританії написала Януковичу листа про Голодомор

18727
84-річна українка, що пережила Голодомор 1932-33 років, написала відкритого листа до президента України Віктора Януковича, у якому висловила критику щодо низки політичних кроків його адміністрації
Українка з Великобританії написала Януковичу листа про Голодомор

У листі, що його оприлюднила лондонська газета «Українська Думка», міститься заклик до Президента захищати пам'ять про мільйони українців, що померли від голоду. Марія Волкова, яка пережила голод малою дитиною на батьківщині Віктора Януковича - Донбасі, нині живе у Великобританії. Вона критикує цілу низку дій президента та його міністрів.

 

Проте найбільше її обурив виступ президента у Парламентській Асамблеї Ради Європи  27 квітня, в якому він заперечив, що Голодомор був геноцидом проти українського народу. Пані Волкова пише, що розмах голоду в Україні не залишає сумніву в його штучності, і підкреслює, що, за логікою президента, хтось міг би сказати, що й Голокост не був геноцидом, бо не лише євреї загинули у газових камерах.

 

Марія Волкова не вірить, що одержить якусь відповідь, але закликає й інших не мовчати: «Треба говорити ясно. Говорити так, як воно є, а не просто навколо».

 

Позиція британського депутата: лист міг би бути сильнішим

 

На підставі документів, які бачив колишній голова міжфракційної групи із проблем України британського парламенту Джон Ґроґан, історик за фахом, він підтримує лист у частці, що стосується Голодомору. Він каже, що, незважаючи на жертви в інших частинах СРСР, багато специфічних обставин в Україні вказуть саме на навмисну спробу викорінити щонайменше частину населення. 

 

Але лист пані Волкової, на його думку, міг би мати більший ефект: «Якщо ви торкаєтесь в одному листі надто багатьох проблем, це зменшує вплив одного конкретного питання. Думаю, що варто було б виокремити Голодомор як предмет дебатів, і тоді це звучало б більш могутньо, ніж коли з ним поруч іде багато інших нинішніх проблем».

 

Євген Некряч, радіо «Німецька хвиля»

 

Фото - «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Євген Некряч, радіо «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18727
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ые
5084 дн. тому
очень контрастирует с местными украинцами, которые максимум что могут - пописать себе в жжшечку о том как страшно жить
Олекс
5084 дн. тому
2 nguingm - что-то Вы живы до сих пор - пожалуйста статистику "о тысячах умерших от голода уже в годы независимости" (если найдете таковую) - мы ее сравним с миллионами 1932-33 - у моих родителей со стороны матери от голода погибли все - кроме нее, так что у меня нет ни одного дяди или и тети с ее стороны...
nguingm
5084 дн. тому
CENSORED Чего ж эта "украинка" с великобритании олчит о тысячах умерших от голода уже в годы независимости?? Невыгодно??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду