Інститут медіа права оскаржує відмову Держкомтелерадіо у проведенні громадської експертизи

21 Травня 2010
9049
21 Травня 2010
12:20

Інститут медіа права оскаржує відмову Держкомтелерадіо у проведенні громадської експертизи

9049
Інститут медіа права оскаржує відмову Держкомтелерадіо у проведенні громадської експертизи

Інститут медіа права надіслав до Кабінету Міністрів скаргу на відмову в проведенні громадської експертизи діяльності Держкомтелерадіо. Про це повідомляє ІМП, наголошуючи, що має  намір домогтися визнання права на проведення такої експертизи і здійснити її.

 

Нагадаємо, 1 квітня Інститут медіа права ініціював громадську експертизу Державного комітету телебачення та радіомовлення України. Предметом експертизи повинна була стати діяльність Держкомтелерадіо із регулювання порядку мовлення lержавної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (ДТРК «УТР»).

 

6 травня від Держкомтелерадіо надійшов лист, яким Інституту було відмовлено у проведенні громадської експертизи. Причиною відмови названо те, що «при Держкомтелерадіо створена та діє Громадська рада, до компетенції якої відноситься також проведення громадської експертизи діяльності Держкомтелерадіо».

 

На думку Інституту медіа права, така відмова є незаконною, оскільки чинне законодавство, що регулює проведення громадських експертиз (а саме Постанова Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 р. № 976) не передбачає обмежень щодо кола інститутів громадянського суспільства, які можуть одночасно або послідовно здійснювати експертизу одного й того ж органу виконавчої влади.

 

Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади - це механізм оцінки діяльності органів виконавчої влади та ефективності прийняття і виконання ними рішень. Громадська експертиза проводиться інститутами громадянського суспільства і передбачає аналіз інформації, отриманої від органів влади, та підготовку пропозицій щодо вдосконалення їх діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9049
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду