Олексій Прохоров звинувачує харківських правоохоронців у побитті та перешкоджанні журналістській діяльності

19 Травня 2010
8052
19 Травня 2010
12:02

Олексій Прохоров звинувачує харківських правоохоронців у побитті та перешкоджанні журналістській діяльності

8052
Олексій Прохоров звинувачує харківських правоохоронців у побитті  та перешкоджанні журналістській діяльності

Директор харківської «Телевізійної студії соціальних програм» Олексій Прохоров звинувачує Фрунзенське РУГУ на чолі з в. о. керівника Віталієм Братеньковим у перешкоджанні журналістській діяльності. Про це він повідомив у коментарях ТК.

 

За його словами, 15 травня у Харкові дві знімальні групи «Телевізійної студії соціальних програм» прибули до КП «Вода», де, за їх інформацією, мало відбутися відключення структури від водопостачання.

 

Цей матеріал готувався для програми «Соціальний об'єктив» на каналі «Фора».

 

За словами Прохорова, правоохоронці на чолі з  виконуючим обов'язки  керівника  Фрунзенське РВВС перешкоджали його роботі.

 

«Вели себе по-хамськи, «тикали» паросолькою мені в обличчя, насміхались, штовхали. Однак апогеєм  стало побиття з боку міліціонерів, які нанесли мені легкі травми, заламували руки та зіпсували мікрофон разом з аудіовходом на відеокамері», - розповідає  журналіст.

 

Відео інциденту можна переглянути тут.

 

Олексій Прохоров розказав, що того ж дня були складені та надіслані скарги до обласного управління МВС, прокуратури Харківської області та прокуратури Харкова.

 

В обох відділах прокуратури ТК повідомили, що скаргу ще не отримали.

 

ТК намагалась отримати коментар у Віталія Братенькова, однак він відмовився: «Я телефоном жодних коментарів не даватиму. У нас є центр громадських зв'язків, звертайтесь до них».

 

Керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області Лариса Волкова  у коментарях ТК стверджувала, що правоохоронці не били журналіста.

 

«Журналістів ніхто не бив. Якби я брала у вас інтерв'ю, ви ж маєте право відмовитись? Так само і міліціонери мають право відмовитись. Вони перебувають на службі, виконують свої обов'язки, не коментують. Я не знаю, яким було рішення влади,  але правоохоронці перебувають там не просто так. Вони охороняли громадський спокій. На відео видно, що журналіста просили забрати мікрофон. Журналісти мали право це знімати і вони знімали, їм ніхто не забороняв. Ми  поки не коментуємо, давайте дочекаємось рішення суду, якщо воно буде», - сказала Волкова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду