Київський Міжнародний кінофестиваль не зможе показати на відкритті «Шантрапу» Отара Іоселіані

18 Травня 2010
14587
18 Травня 2010
15:40

Київський Міжнародний кінофестиваль не зможе показати на відкритті «Шантрапу» Отара Іоселіані

14587
Київський Міжнародний кінофестиваль не зможе показати на відкритті «Шантрапу» Отара Іоселіані

Київський Міжнародний кінофестиваль не зможе показати на відкритті 25 травня фільм «Шантрапа» Отара Іоселіані. Про це на прес-конференції оголосив Президент КМКФ Богдан Ступка.

 

За його словами, зміни в програмі відкриття пов`язані з тим, що фільм Іоселіані, завтра, 19 травня, демонструватиметься на Каннському кінофестивалі. Поки організатори КМКФ мають надію показати стрічку на закритті фестивалю.

 

Програма ІІ Київського Міжнародного кінофестивалю, що відбудеться в Києві з 25 травня по 1 червня, налічує, за підрахунками оргкомітету, близько 100 фільмів з 40 країн світу.

 

«Мій особистий рекорд - 21 переглянута стрічка протягом однієї доби», - зізналась ТК Ірина Гордійчук, яка другий рік поспіль очолює відбіркову комісію КМКФ. - Можливо, програма цього фестивалю буде не настільки сильна, як на "Молодості", але у нас є своя перевага. На відміну від "Молодості", яка має можливість співпрацювати із найпрестижнішими міжнародними кінофестивалями і привозити до Києва стрічки кінометрів, ми робимо перші кроки і презентуємо зовсім невідомі українській публіці імена. Таким чином, у нас є можливість відкривати українським кіноманам тих, хто, можливо, завтра номінуватиметься на Оскар».

 

Журі основної конкурсної програми має очолити кінорежисер, призер Каннського, Венеціанського та Берлінського кінофестивалів Отар Іоселіані.

 

До його складу також увійшли режисер Вадим Перельман, народний артист СРСР Армен Джигарханян, художник-графік Сергій Якутович, знаний польський документаліст, член американської Академії кінематографічних мистецтв та наук Марцель Лозинський та угорський кінорежисер, сценарист та продюсер Марта Месарош.

 

Серед фільмів, що змагатимуться у основному конкурсі, - український повнометражний фільм «Стріляти негайно» режисера Євгена Новака за п»єсою А.Чехова «Ведмідь». Фільм знімався на Одеський кіностудії два роки тому, але був остаточно завершений лише півтора місяці тому.  

 

Окрім основного конкурсу, фестиваль передбачає й спеціальний конкурс «Дзеркало», куди увійшли не тільки ігрові, але й документальні стрічки, серед яких свіжа картина колишнього випускника Київського театрального інституту Андрія Загданського. Цей конкурс оцінюватиме журі кінокритиків - кінознавець Алік Шпілюк, член Асоціації зарубіжної преси Голлівуду Сергій Рахлін та російський кінокритик Олена Стишова.

 

Окрім цього, на відвідувачів фестивалю чекає різноманітна позаконкурсна програма - ретроспективи Іштвана Сабо, Сергія Бондарчука та Акіри Куросави, програми нового турецького, аргентинського та російського кіно, окрема програма «Українські прем'єри», підбірки фільмів про видатних особистостей, екологічні проблеми сучасності, спорт та інші. Також фестиваль пропонує «Ніч короткого метру» та спеціальну програму, котра складатиметься тільки з українських прем'єр фільмів з усього світу, які поки що можуть бути показані на території нашої країни лише один раз: «Реверс» поляка Бориса Ланкоша, фільм британсько-румунського виробництва «Каталін Варга» режисера Пітера Стрікленда, драма «Ікло» грека Йоргоса Лантімоса та інші.

 

Як і на багатьох інших міжнародних кінофестивалях, в рамках цьогорічного КМКФ пройде конкурс проектів, метою якого є сприяння копродукції українських та зарубіжних кінематографістів.

 

Детальну інформацію щодо програми фестивалю дивіться на офіційному сайті КМКФ.      

 

«Детектор медіа»      

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду