Відео падіння вінка на Януковича показали Новий канал, ТРК «Україна», 5 канал, ТВі та СТБ (ОНОВЛЕНО)

17 Травня 2010
47211
17 Травня 2010
19:57

Відео падіння вінка на Януковича показали Новий канал, ТРК «Україна», 5 канал, ТВі та СТБ (ОНОВЛЕНО)

47211
Відео падіння вінка на Януковича показали Новий канал, ТРК «Україна», 5 канал, ТВі та СТБ (ОНОВЛЕНО)

Відеозапис падіння вінка на президента України Віктора Януковича біля могили Невідомого солдата 17 травня показали Новий канал («Репортер» о 19.00), ТРК «Україна» («Шустер live», 19.30), 5 канал («Час новин»), ТВі («Сьогодні» о 20.30) і СТБ («Вікна» о 22.00). На «1+1» і в новинах ТРК «Україна» були продемонстровані фотографії «Української правди» (за відсутності відео їх також показали у «Вікнах» СТБ о 18.00), на ICTV, «Інтері» та Першому - відредаговані кадри без конфузу.

 

Як повідомив на початку «Шустер live» ведучий Мустафа Найєм, редакція їхнього ток-шоу надіслала відеозапис, який їй вдалося отримати на одному з каналів, до всіх, однак на той момент тільки Новий канал показав повне відео. Також Мустафа Найєм розповів глядачам про те, що Адміністрація президента заборонила поширювати це відео та вилучала його з каналів.

 

Гість ток-шоу, народний депутат (Партія регіонів) Олена Бондаренко на це відповіла, що відео «дійсно кумедне» і такі речі хороші для жовтої преси, однак у студії «Шустер live» говорити про цензуру не доводиться, підтвердженням чого є продемонстроване відео.

 

«Я навіть не очікувала, що вони покажуть це так рано», - сказала вона про Новий канал і додала: «Гадаю, що на "Плюсах" ми зараз побачимо цей сюжет теж». У цей час на «1+1» продемонстрували добірку фотографій «Української правди», які прокоментувала ведуча Наталія Мосейчук.

 

Олена Бондаренко також висловила впевненість, що після демонстрації падіння вінка на Віктора Януковича нікого не звільнять, як після показу сюжету «пропало всьо!» з Юлією Тимошенко. Тоді, нагадаємо, керівництво змусило звільнитися шеф-редактора «Репортера» Нового каналу Володимира Павлюка.

 

«Ми можемо говорити, що хтось щось відібрав тільки після заяв телеканалів», - наголосила Олена Бондаренко, посилаючись на те, що жоден канал про таке не заявляв.

 

«Але сам факт того, що в Адміністрації президента турбуються на цю тему і йде тиск на журналістів, неприємний», - відповів їй Мустафа Найєм.

 

Натомість хронікер «Шустер live» В'ячеслав Піховшек нагадав, що таке цензура за юридичним визначенням, і пояснив, що в даному разі не йдеться про цензуру.

 

Як повідомляла ТК, на український телеканалах відсутнє відео падіння вінка на Віктора Януковича, оскільки його, за інформацією «Української правди», вилучали або просили не показувати співробітники Адміністрації президента. Редакції «Шустер live» вдалося дістати його тільки на одному каналі, назву якого Мустафа Найєм не хотів розголошувати, допоки запис не буде показаний. Шеф-редактор СТБ Олексій Мустафін за відсутності власного відео обіцяв показати фотографію, головний редактор ICTV Олена Фроляк сказала, що не пустить цей запис в ефір з людських міркувань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
47211
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ччч
5085 дн. тому
А ведь так хорошо - елкой по мордяке. Это же прекрасно! Значит, простой человек. Ну, необразованный, ну, неуклюжий, ну, бьет подчиненных - но бьет, значит, любит! Ему бы бригадой комбайнеров руководить-цены бы не было
ФОКУС
5085 дн. тому
ШО!? Опьять надоть бить оператора за то , что снимал?Или телевидение это все-таки оператор , а не журналист????
взгляд
5085 дн. тому
А ведь, по-человечески, эти кадры в эфире - не этичны. И к цензуре это отношения не имеет. Посмотрели, посмеялись, дальше что ? Это уровень журналистики ? Кстати, кадры эти снял не журналист, а оператор.
talant
5085 дн. тому
Так же как не показывали трусы Вашей тигрюли, и ковыряния в носу Юща. ----------- А пахан трусів не носить? Чи у носі не колупається? Помаранчеві після розпродажу Країни ЗЕКом можуть хоч у дупі в режимі LIVE колупатися, одночасно перегризаючи одне одному горлянки. Це все такі квіточки у порівнянні з діяльністю урки. Шкода, що це лише вєнік, а не цегляна стіна.
Игорь
5085 дн. тому
Те, кто смакует подобные моменты, - маленькие человечки. Которые пытаются нравится таким же как они. Маленькие и неумные. А если они еще и в СМИ работают, то совсем жалко.... События и факты подгоняют под свой "рост".
На ТК все параноики
5086 дн. тому
"Вилучали" и "просили не показувати" - это абсолютно разные вещи, в главных новостях страны никто ничего не "вилучав", а это просто не показали. Так же как не показывали трусы Вашей тигрюли, и ковыряния в носу Юща.
Прискіпливий
5086 дн. тому
Першим фото показав СТБ о 18.00 (при тому, що їхньої камери на місці події не було). Першим відео (власне) показав "Новий" о 19.00. Після чого в своїх наступних випусках це відео показали ТРК "Україна" (без падіння вінка) о 19.10, "Шустер лайв" (на тому ж каналі) о 19.30, П'ятий о 20.00, ТВі - о 20.30, СТБ о 22.00 І що це доводить??
Веревочка
5086 дн. тому
Преоогромнейшее достижение свободы слова. А что они сегодня подписали и как это показали?
www
5086 дн. тому
ТВІ теж показав.чому ваш моніторінг такий вибірковий? чи 20.30 для телекритики - це запізно?
дайджест
5086 дн. тому
Антон Герман // 17.05.2010 18:03 Хотите верьте, хотите нет. Перед инаугурацией, когда Янукович шел по дорожке к парадному входу в Верховной Раде, ему на голову что-то капнуло и осталось не замеченным охраной и телеоператорами. Отъезжая из ВР президент в машине обнаружил у себя на макушке несколько грамм засохшего птичьего дерьма. Неизвестная птичка несанкционировано, не по протоколу, без ведома Администрации на Банковой какнула Януковичу на макушку. Злого умысла птичка, очевидно, не имела. Но на следующий день Литвин получил из Администрации президента строгую выволочку и тут же распорядился посыпать вокруг ВР отравленный птичий корм. Мертвых голубей и воробьев собирали в пакеты эсбэушники в костюмах и галстуках. ВСЕ. Хотите верьте, хотите нет.
panturion
5086 дн. тому
Відео на трьох телеканалах та світлини на двох — це непогано, я думав буде набагато гірше.
Lom
5086 дн. тому
о! ці людські міркування!!!! а може це називається "самоцензура Олени Фроляк"?
qq
5086 дн. тому
Шо такое? Недолго музыка играла, надолго фраер танцевал, Мусийчук снова оскверняет плюсы?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду