Російське Мінкомзв’язку хоче обрати єдиного дослідника телеаудиторії

11 Травня 2010
19832
11 Травня 2010
13:25

Російське Мінкомзв’язку хоче обрати єдиного дослідника телеаудиторії

19832
Російське Мінкомзв’язку хоче обрати єдиного дослідника телеаудиторії

Міністерство зв'язку і масових комунікацій Росії вивчає методики вимірювання телеаудиторії, щоб у майбутньому провести тендер з вибору офіційного постачальника рейтингів. Про це пише російська газета «Коммерсант».

 

Міністерський проект «Дослідження існуючих і можливих методик вимірювання аудиторії електронних ЗМІ при переході до цифрового формату мовлення» стартував наприкінці 2009 року. Мінкомзв'язку звернулося до російських дослідницьких компаній з проханням повідомити про методики підрахунку телеаудиторії, якими вони користуються. Цієї весни підрядник міністерства - компанія «Циркон» - ініціювала експертне обговорення надісланих методик. Зараз їх оцінюють близько десяти фахівців, які представляють галузеві асоціації та рекламні агенції.

 

На заклик Мінкомзв'язку відгукнулися шість компаній, назви яких офіційно не розголошують. Водночас компанії TNS Russia (нинішній постачальник рейтингів), GfK-Rus і «Ромир» підтвердили «Коммерсанту» свою участь у цьому проекті. Натомість у дослідницькій компанії «Комкон» зазначили, що не розуміють справжню мету міністерства і не хочуть «витрачати даремно час, доки держава не дасть чіткої гарантії, що тендер з вибору вимірювальника все-таки відбудеться».

 

Нагадаємо, що нині постачальником телевізійних рейтингів у Росії є дослідницька компанія TNS Russia.

 

За даними «Коммерсанта», спроби обрати офіційного телевимірювальника здійснювалися ще у 1998 році, але завершилися невдало.

 

У 2003 році асоціація «Медиа Комитет» (заснована Міністерством преси та інформації, телеканалами та Асоціацією комунікаційних агенцій Росії - АКАР) оголосила тендер на вибір телевимірювальника на 2005-2010 роки. TNS відмовилася від участі в непрозорому, на її думку, конкурсі, після чого з «Медиа Комитета» вийшли АКАР і більшість телеканалів. Решта членів «Медиа Комитета» оголосили переможцем італійську компанію AGB, яка так і не розпочала роботу, оскільки замовник не зміг профінансувати контракт.

 

Два роки тому французька асоціація Centre d`etudes des supports de publicite (CESP) оголосила в інтересах неназваного замовника тендер на вибір телевимірювальника в Росії. На запрошення відгукнулися бразильська IBOPE (її консультантом був російський «Комкон»), французькі Mediametrie й Ipsos (виступали разом) і швейцарський офіс GfK. TNS від участі в тендері відмовилася. Компанії, що подали заявки, так і не отримали від CESP жодної відповіді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19832
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сталин
5119 дн. тому
а вот здесь комментариев нет - это еще раз подтверждает, что мелковат украинский рынок профессии - только "свободу слова" могут все комментировать оголтело
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду