Державний сайт до 65-ї річниці Перемоги зламав хакер

9 Травня 2010
17852
9 Травня 2010
12:50

Державний сайт до 65-ї річниці Перемоги зламав хакер

17852
Державний сайт до 65-ї річниці Перемоги зламав хакер

Державний сайт з матеріалами до святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні www.peremoga.gov.ua зламав український хакер. За даними сайту Ukrainian Watcher, це зробив хакер MustLive.

 

У своєму блозі на Websecurity він мотивував цей вчинок метою захистити сайт:

 

«Після того як 01.11.2009 я виявив, що він дірявий (але тоді зловмисної активності на сайті я не побачив) і враховуючи те, що найближчим часом відбудеться 65 річниця перемоги в Великій Вітчизняній Війні, я нещодавно ще раз відвідав даний сайт. І виявив, що black SEO окупували даний сайт і почали розміщувати на сайті свої лінки та заробляли на цьому гроші... Всього я виявив на сервері 12 файлів з шелами та іншими інструментами, якими користувалися зловмисники (різні black SEO та нехороші хакери в період з 2007 по 2010). Але я виправив дану ситуацію і прибрав дані нехороші лінки, як і згадані шел-скрипти».

 

За словами ініціатора зламу, він виявив, що www.peremoga.gov.ua зазнавав атаки багато разів. «Стан сайту зараз відновлений, але його адмінам потрібно серйозно зайнятися безпекою», - порадив він.

 

Державний інтернет-ресурс вийшов з ладу напередодні святкування Дня перемоги. На першій сторінці хакер залишив звернення до адміністрації з рекомендаціями ретельніше стежити за безпекою сайту: «Це дуже несерйозно  - в 65 річницю перемоги в Великій Вітчизняній Війні мати дірявий сайт. Причому сайт дірявий весь цей час, з моменту його створення в 2004. Це не робить честі ні попередній, ні теперішній владі, і демонструє відповідне ставлення до теми перемоги в ВВВ, до ветеранів та взагалі до безпеки державних сайтів».

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17852
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду