Знімальні групи «1+1» і 9-го каналу постраждали в конфлікті на Південному ГЗК

1 Травня 2010
23657
1 Травня 2010
23:46

Знімальні групи «1+1» і 9-го каналу постраждали в конфлікті на Південному ГЗК

23657
Знімальні групи «1+1» і 9-го каналу постраждали в конфлікті на Південному ГЗК

30 квітня особи, які захопили адміністративну будівлю Південного гірничо-збагачувального комбінату (ПГОК) у Кривому Розі, вчинили напад на журналістів «1+1» і 9-го каналу (Дніпропетровськ). Про це повідомляє УНІАН із посиланням на постраждалих журналістів.

 

Кореспондент телеканалу «1+1» Олена Шворак пояснила УНІАН, що 30 квітня вона разом із оператором приїхала на ПГЗК, щоб узяти інтерв'ю в голови правління підприємства. «Після інформації про зміну керівництва на комбінаті ми одержали редакційне завдання розібратися в ситуації. Ми абсолютно спокійно пройшли в будівлю підприємства, проте несподівано на нас накинулися невідомі бритоголові чоловіки, почали хапати руками за камеру, штовхати. Після втручання керівника юридичного відділу ПГЗК, нам вдалося піднятися до кабінету генерального директора комбінату», - розповіла вона.

 

Але вже звідти, за її словами, журналістів буквально винесли невідомі люди. «З кабінету директора вийшло приблизно п'ятнадцять чоловік, які нас схопили і потягнули на вулицю, при цьому дівчинку з 9-го каналу взагалі мало не скинули зі сходів. Нас постійно штовхали, і в мене, і в оператора достатньо синців. В результаті цієї штовханини нам пошкодили камеру», - сказала журналістка і додала: «Люди, які виштовхували нас з будівлі комбінату, так і не представилися, незважаючи на те, що ми неодноразово показували їм свої посвідчення».

 

Найнеприємніше, на її думку, те, що напад на журналістів відбувався практично на очах  співробітників міліції, які були присутні на території ПГЗК. «Я двічі зверталася до них за допомогою, але вони нас просто ігнорували. Спочатку ми підійшли до одного з міліціонерів, але він сів у машину і закрив вікно. Потім ми спробували звернутися до начальника Інгулецького РВВС, який просто від нас утік», - зазначила журналістка.

 

У свою чергу, кореспондент 9-го каналу Ганна Мандрикіна повністю підтвердила слова своєї колеги з «1+1». «Ми приїхали на комбінат одержати коментарі стосовно зміни керівництва, але зіткнулися з невідомими, які напали на нас вже в адміністративній будівлі комбінату і силою не дозволяли пройти у приймальню генерального директора. Мого оператора вдарили по ребрах і вивели за територію підприємства. Мені все ж таки вдалося пройти з колегами до приймальні директора ПГЗК, але там на нас знову напали і практично спустили зі сходів. Міліція, яка знаходилася на території ПГЗК, абсолютно не реагувала на наші прохання про допомогу», - додала вона.

 

За словами Олени Шворак, журналісти поїхали в Інгулецький РВВС, де написали заяви про протиправні дії невідомих на території ПГЗК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23657
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ANDREJ)
5126 дн. тому
Мені не шкода знімальну групу 1+1. Останнім часом сюжети цього каналу спрямовані на створення в людей враження про політику, як цирк. Чого тільки варті кілька разів прокручені кадри з вівторкового засідання українського Парламенту. Розчарування на Заході України "помаранчевою владою" такими сюжетами тільки посилюється, тоді як на Сході України, люди дивляться переважно російськомовний Інтер. 1+1 допомагає набувати рейтинг нашій владі, тому хай не жаліється, що десь його журналістам копняка дадуть. Треба бути послідовними))
ТАКИЙЯКВСІ
5126 дн. тому
Ми деградували вже до ручки... інтелигенти срані... нас єб... , а ми крєпчаєм... НЕ СМІШНО. Може, дійсно, поки не буде більшого насилля з боку "таких негідників", нічого не зміниться? Ми - тупориле бидло. І будемо ним, поки кожен сам собі не скаже: - ДОСИТЬ!
Bob
5127 дн. тому
Максимовская нонче при секретариате темники клепает и инет мониторит.
Дурний Вова
5128 дн. тому
Дорога Гануся Герман! Зі святом Першотравня Вас! Незабаром щоденно будемо свідками подібних інцидентів. Свобода слова імені Герман наступає семимильними кроками.
Тю
5128 дн. тому
А до чого тут Максимовська???
Bob
5128 дн. тому
А отот , что "почуе кожного" , говорил "что будет отстаивать свободу слова и защищать интересы журналистов" . Сбрехал , как обычно ! Гануся , вылазь , расскажи шо журналисты хотели захватить ПГЗК и избили 15 стриженных подростков из детского дома , что ли. Бо как-то скучно без твоих идиотских комментов. Может Максимовская шо то ляпнет ? Не ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду