Дніпропетровська облорганізація НСЖУ занепокоєна ситуацією у сфері ЗМІ

30 Квітня 2010
25218
30 Квітня 2010
11:51

Дніпропетровська облорганізація НСЖУ занепокоєна ситуацією у сфері ЗМІ

25218
Дніпропетровська облорганізація НСЖУ занепокоєна ситуацією у сфері ЗМІ

Керівництво Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України занепокоєне ситуацією, що склалася у сфері ЗМІ. Тут почастішали випадки нападів і тиску на представників медіа. Про це йдеться у заяві до громадськості, місцевої влади та політичних сил, пише газета «День».

 

 «Останнім часом було скоєно підпал нікопольської газети "Вінал-візит", напад на знімальну групу "Резонанс-ТБ", замах на життя директора "9 телеканала", а 12 квітня цього року біля офісу "9 каналу" було побито редактора програми "Губернські хроніки" Бориса Брагінського», - зазначено у тексты звернення НСЖУ. Керівництво обласної організації НСЖУ вважає, що цей напад був пов'язаний з професійною діяльністю, а його метою було залякування журналіста.

 

«Ми в черговий раз переконалися в тому, що наша професія перейшла в хронічну категорію ризику, - пыдкреслюють автори заяви. - НСЖУ висловлює надію на те, що ефективними діями слідства ланцюжок злочинів проти працівників ЗМІ буде перерваний, а їхні організатори та виконавці нарешті будуть покарані». Спілка журналістів вважає за доцільне, щоб найближчим часом місцеві органи влади «комплексно вивчили ситуацію щодо проблеми безпеки діяльності преси й обговорили її разом з журналістським активом Дніпропетровської області».

 

За інформацією «Дня», напад на пана Брагінського було скоєно, коли він увечері виходив з будівлі «9 телеканала». Біля машини журналіста очікував невідомий, який несподівано завдав йому удару в обличчя й почав бити ногами. Програма «Губернські хроніки», в якій працював Борис Брагінський, відома телеглядачам своїми гострими сюжетами на злободенні теми з життя Дніпропетровщини. Останнім часом журналісти програми багато уваги приділяли проблемі президентських і місцевих виборів, а також особам потенційних кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська. Цікаво, що після нападу на пана Брагінського автор і ведучий програми Борис Філатов несподівано заявив про закриття «Губернських хронік». За його словами, проект, що існував п'ять років на «9 каналі», вичерпав свій творчий потенціал. Однією з причин закриття програми ведучий назвав призначення нового губернатора. За його словами, він особисто знайомий з Олександром Вілкулом, а тому «критикувати його в ефірі не зміг би з етичних міркувань». У той же час, зазначив Б.Філатов, «залишати губернатора поза критикою неможливо, бо це ламає концепцію передачі». «Виходить глухий кут, - сказав він у інтерв'ю, опублікованому в газеті «Зоря». - Тому що упереджені «Хроніки» нікому не цікаві, а беззубі - тим паче».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду