«Я пам’ятник собі» - український фільм на фестивалі у Вісбадені

21 Квітня 2010
33990
21 Квітня 2010
16:48

«Я пам’ятник собі» - український фільм на фестивалі у Вісбадені

33990
Сьогодні у німецькому Вісбадені починається Міжнародний фестиваль східноєвропейського кіно «Go East». У головній програмі конкурсу українську кінематографію цього року представляє фільм «Я - пам’ятник собі»
«Я пам’ятник собі» - український фільм на фестивалі у Вісбадені

Організатори фестивалю називають його міжнародним кінофорумом нового типу, що демонструє нові соціальні, психологічні і політичні умови у країнах Східної Європи. Режисер фільму «Я пам'ятник собі» Дмитро Тяжлов уже вдруге бере участь у вісбаденському форумі: «Вперше відвідав project market, це добра ініціатива фестивалю, коли молоді німецькі продюсери зустрічаються зі студентами або режисерами з інших країн. І ті представляють свої проекти, і починають домовлятися про співпрацю», - розповів Тяжлов «Німецькій хвилі». Режисер зізнається, що від показу своєї стрічки очікує насамперед цікавої дискусії з іншими «кіношниками».

 

Скульптор-пенсіонер та «Бабське радіо»

 

Події у картині «Я пам'ятник собі» розгортаються на Західній Україні, зворушливо й з гумором показане життя простого пенсіонера Євгена, який є автором понад ста пам'ятників. Він відіграє у своєму середовищі важливу соціальну роль: привертає увагу до пам'яті та примирення, створюючи пам'ятники на честь людей, котрі знайшли вічний спочинок у маленькому українському місті.

 

Загалом в основному конкурсі Вісбадена - шість документальних стрічок і десять художніх. З фільмом Тяжлова конкуруватиме й інша робота про Україну - німкені Ельке Зассе «Бабське радіо». У центрі уваги цього німецького фільму - невеличке українське село, що розташоване приблизно в 90 кілометрах на захід від Києва. Щовечора місцеві жінки сидять разом, поки корів і гусей ведуть назад з пасовища. Вони й головні героїні, що обговорюють ціни, слабкості своїх чоловіків, а іноді й політику.

 

Журі на чолі з росіянином

 

Переможців визначатиме журі на чолі з російським кінокритиком Андреєм Плаховим, який часто відвідує київський фестиваль «Молодість». У позаконкурсній програмі, в рамках показу фільмів конкурсу «Перетин кордонів», на goEast представлять ще дві роботи з України - анімаційну Арон-Егаля «Кохання у квадраті» та документальну «Кюстер» режисера Святослава Фехтела.

 

Торік на кінофестивалі кращим студентським документальним фільмом визнали український фільм "Радуниця". Кінофорум у Вісбадені триватиме до 27 квітня 2010 року.

 

Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33990
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
психолог
5119 дн. тому
Чому провідні канали не купують права на показ цих фільмів учасників конкурсу і переможців? Можливо, я помиляюсь, підкажіть хтось, коли по телебаченню це демонструвалось або буде демонструватись? Я хотіла би в курсі медіапсихології для психологів використати демонстрації цих фільмів, до кого звернутись?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду