Уряд може збільшити податок з реклами у кілька разів

15 Квітня 2010
22663
15 Квітня 2010
16:25

Уряд може збільшити податок з реклами у кілька разів

22663
Уряд може збільшити податок з реклами у кілька разів

Кабінет міністрів розробляє законопроект, відповідно до якого ставка податку з реклами збільшується у кілька разів та розмежовується за видами медіа. Найбільшу ставку відведено телевізійній рекламі.

 

У тексті законопроекту, що потрапив до редакції «Детектор медіа» (він ще не зареєстрований у парламенті), пропонується внести зміни до ст.11 Декрету Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори». Ця стаття встановлює ставку податку з реклами у розмірі 0,1% для одноразового рекламного прояву та 0,5% для тривалого. Пропонується змінити норму таким чином:

 

Граничний розмір ставки податку з реклами не може бути меншим 2,5 відсотка об’єкту оподаткування та перевищувати 3 відсотка об’єкту оподаткування. В залежності від засобу (форми) розміщення реклами, а також інформації про спонсора, до ставки податку застосовуються такі коефіцієнти:
1) реклама на телебаченні – 7,
2) реклама у друкованих засобах масової інформації – 5,
3) зовнішня реклама – 2.

 

Також проект чітко фіксує, що об’єктом оподаткування є не лише пряма реклама, а й спонсорські прояви («опублікування (оприлюднення) у будь-який спосіб інформації про ім'я (найменування) спонсора, знака для товарів і послуг спонсора»).

 

Законопроект покликаний збільшити надходження до державного бюджету у 2010 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22663
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
рекламіст
5146 дн. тому
"Законопроект покликаний збільшити надходження до державного бюджету у 2010 році."... а за рахунок кого?!! і як ВОНИ собі уявляють весь процес прорахунку рекламної кампанії? і як тепер пояснювати клієнту, що раз ви дали ТАКУ інформацію в рекламі, то мусите платити стільки, а за ТАКУ - стільки...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду