Профільний комітет розгляне питання про звіт Нацради 28 квітня

13 Квітня 2010
19688
13 Квітня 2010
18:06

Профільний комітет розгляне питання про звіт Нацради 28 квітня

19688
Профільний комітет розгляне питання про звіт Нацради 28 квітня

Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 13 квітня 2010 року, одноголосно підтримали проекти постанов про припинення повноважень членів Нацради Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. За попередньою інформацією ці постанови мають бути розглянуті в сесійній залі 15 квітня.

 

Члени комітету підтримали пропозицією першого заступника комітету Андрія Шевченка розглянути на наступному засіданні 28 квітня питання про звіт Нацради за 2009 рік. Доповідачем з цього питання буде народний депутат Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів).

 

Також комітет одноголосно підтримав: проект постанови про рекомендації парламентських слухань «Про стан свободи слова у регіональних ЗМІ»; за основу і в цілому проект закону про внесення змін до Закону «Про інформацію» (щодо захисту інформації, № 4547); за основу законопроект № 6213 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

 

Крім того комітет через слабку юридичну основу одноголосно відхилив кілька законопроектів. Зокрема проект закону № 2049 про внесення змін до Закону «Про рекламу» щодо запобігання реклами проституції; законопроект № 2049-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання розповсюдження інформації, реклами послуг сексуального та іншого та іншого протиправного характеру; проект закону  № 4594 про внесення змін до Закону «Про інформацію» щодо протидії умисному проникненню в електронно-обчислювальні машини журналістів.

 

Автор останнього проекту Віктор Уколов (фракція БЮТ) особисто запропонував відхилити свій проект. «Нагадаю, що приводом до ініціювання цього законопроекту став конфлікт у журналі "Український тиждень". Але оскільки це явище не має масового характеру, і вже є відповідна норма в ККУ, то прошу цей законопроект відхилити», - зазначив Уколов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду