Президента закликали визначитися з інформаційною політикою (+текст звернення)

9 Квітня 2010
18068
9 Квітня 2010
16:48

Президента закликали визначитися з інформаційною політикою (+текст звернення)

18068
Президента закликали визначитися з інформаційною політикою (+текст звернення)

Члени Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України (2006-2010) звернулися до президента України Віктора Януковича із закликом визначитися з питань інфомраційної політики, питань свободи слова, а також звернули увагу на випадки, що становили загрозу журналістській професії.

 

Нагадаємо, саму комісію було ліквідовано президентським указом від 2 квітня.

 

Текст звернення «Детектор медіа» публікує повністю.

 

 

Демократичні свободи і вільні медіа є запорукою успішних суспільних перетворень. Глава держави має бути гарантом свобод громадян. Безумовно, право Президента і його команди визначати чи потрібен їм, і який саме, дорадчо - консультативний орган з питань забезпечення свободи слова. 2 квітня 2010 року було ліквідовано Національну комісію з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі. Проте, важко зрозуміти повідомлення на офіційному інтернет - представництві Президента України про те, що «ліквідовані структури втратили свою актуальність і не відповідали політиці, від самого початку проголошеній Віктором Януковичем».

 

Ця заява представника адміністрації Президента викликає здивування, адже Ви, шановний пане Президенте, неодноразово наголошували, що проводитиме політику європейської інтеграції, відкритості і підтримки свободи преси. Національна комісія спільно з колегами з Ради Європи та Європейського Союзу саме реалізовує програму впровадження  європейських медійних стандартів.

 

Маємо надію, що в майбутньому від імені глави держави і з коментуванням його позиції виступатиме офіційний речник, і вдасться уникнути таких помилок.

 

Україна є прикладом високого рівня плюралізму для багатьох країн з тоталітарною спадщиною. Тому нині важливо не допустити відкату в минуле щодо журналістських прав і свобод. Останні події свідчать про загрози журналістській професії. Закликаємо Вас, пане Президенте, зберегти демократичні традиції країни і курс на утвердження свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18068
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Семен
5131 дн. тому
ХОТІЛИ ПЛЮРАЛІЗМУ-ОСЬ НАМ УСІМ І ПЛЮНУЛИ ВІД ДУШІ.
Комментатор
5132 дн. тому
Давайте сначала сами определимся с информационной политикой в нашей стране, господа! Такая трагедия под Смоленском, пострадали и польский, и украинский, и русский народы, а у нас по "Интеру" в этот же день в 16 часов "крутят" концерт, а по СТБ передают пляски из Днепропетровска типа караоке на Майдане... где наша журналистская совесть? где совесть собственников этих телеканалов?
1234
5132 дн. тому
Слава Богу за нападение на кора СТБ киевскому чиновнику дали по рукам. Вот таких бы традиций
Світлана
5133 дн. тому
Вибачте! Так свобода слова - це єдине, що ми мали. Як іще й це заберуть у Вас люб"язний, то Ви, якщо і не журналіст, анекдоти зможете тільки у себе на кухні розповідати! Ви хоч це розумієте, чи Ви в неадеквіті??????
Бастардо
5133 дн. тому
Опец, свобода журиков совсем потеряла на Банковой свою актуальность. ТВ уже почуствовало как тепереча жить по новым правилам или по ...старым-старым еще не забытым. да и вообще они уже ВЛАСТЬ с нимбом
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду