Суд дозволив АМКУ оштрафувати кабельних операторів «Поіск-ТВ» і «Вітал» (ДОПОВНЕНО)

8 Квітня 2010
21866
8 Квітня 2010
12:21

Суд дозволив АМКУ оштрафувати кабельних операторів «Поіск-ТВ» і «Вітал» (ДОПОВНЕНО)

21866
Суд дозволив АМКУ оштрафувати кабельних операторів «Поіск-ТВ» і «Вітал» (ДОПОВНЕНО)

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Полтавського обласного відділення Антимонопольного комітету України щодо ПП «Телерадіокомпанія «Поіск-ТВ», оштрафованого на 17 тис. грн. за зловживання монопольним становищем на регіональному ринку кабельного телебачення. Про це повідомляє перс-служба АМКУ.

 

Полтавське обласне відділення Комітету оштрафувало ПП «ТРК «Поіск-ТВ» (правонаступником якого з липня 2009 року є ТОВ «Телерадіокомпанія «Полтавські телекомунікаційні системи») у жовтні 2008 року. «Оператор кабельного телебачення, зловживаючи монопольним становищем, не укладав письмових договорів із споживачами та застосовував необґрунтовану плату за користування «соціальними» й «базовими» пакетами телепрограм», - зазначає АМКУ. 31 січня 2009 року Господарський суд Полтавської області підтвердив законність висновків територіального відділення Комітету, але 19 листопада 2009 року Київський міжобласний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції. Підприємство вже сплатило штраф до державного бюджету.

 

Водночас Вищий господарський суд підтвердив правомірність накладення Херсонським обласним відділенням АМК штрафу в 15 тис. грн на ПТРК «Вітал», правонаступником якого з квітня 2009 року є ТОВ «Херсонські телекомунікаційні системи». АМК нагадує, що у березні 2009 року Херсонське обласне відділення Комітету оштрафувало «Вітал» за монопольне зловживання у вигляді укладення зі споживачами договорів, умови яких суперечили законодавству про телекомунікації. Крім того, оператор безпідставно змінював телеканали у пакеті програм без погодження з абонентами, припиняв надання послуг без письмового попередження споживачів.

 

Цей же суд скасував рішення судів, які визнали недійсним рішення Сумського обласного відділення Антимонопольного комітету України щодо притягнення ТОВ «ТРК «Телесвіт» до конкуренційно-фінансової відповідальності. Справу повернуто на новий розгляд до Господарського суду Сумської області. У грудні 2008 року Сумське відділення АМКУ оштрафувало ТОВ «ТРК «Телесвіт» на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду