«КоммерсантЪ» збирається заборонити републікацію своїх статей «незнайомим» сайтам

1 Квітня 2010
19824
1 Квітня 2010
17:44

«КоммерсантЪ» збирається заборонити републікацію своїх статей «незнайомим» сайтам

19824
«КоммерсантЪ» збирається заборонити републікацію своїх статей «незнайомим» сайтам

«КоммерсантЪ» збирається заборонити републікацію своїх статей сайтам, на яких не зазначено вихідні дані й контактні особи. Про це заявив директор інформаційного центру видання Сергій Горбачов 1 квітня під час круглого столу «Чужий контент - цивілізований копіпаст в Україні», організованого газетою «Дело».

 

«Річ у тім, що є дуже багато сайтів, які не вказують навіть вихідних даних. Такі сайти живуть лише з того, що републікують чужі матеріали, зокрема наші», - пояснив Горбачов.

 

Нині редакція дозволяє републікувати свої матеріали на умові повного інтернет-посилання (гіперлінку) у першому абзаці. Однак обговорюється питання про те, щоб загалом заборонити републікацію повних версій статей, а дозволити передруковувати лише коротке резюме з обов'язковим переходом на «КоммерсантЪ».

 

«У такому разі і видання, що републіковало нас, отримає свій клік, але і наше видання не залишиться без заходів», -  наголосив Сергій Горбачов.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19824
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rowdy
5109 дн. тому
Если на сайте "концов" не найти - будут давить на провайдеров? А если хостинг иностранный?
Знающий
5110 дн. тому
В соответствии с Законом Украины "Об авторских и смежных правах".
Rowdy
5110 дн. тому
Интересно, каким образом можно запретить таким сайтам использовать свой контент?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду