ТНТ і РЕН ТВ не потрапили до числа федеральних каналів Росії

23 Березня 2010
17611
23 Березня 2010
16:19

ТНТ і РЕН ТВ не потрапили до числа федеральних каналів Росії

17611
ТНТ і РЕН ТВ не потрапили до числа федеральних каналів Росії

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій («Роскомнадзор») визначила перелік федеральних телеканалів. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Федеральної антимонопольної служби Росії (ФАС), яка надсилала відповідний запит до «Роскомнадзору».

 

Станом на 1 березня 2010 року до числа федеральних належать 15 телеканалів, які представлені 11-ма юрособами:

1) ВАТ «Первый канал» («Первый канал»);

2) Федеральне державне унітарне підприємство «ВГТРК» («Россия», «Россия 2», «Россия 24», «Россия К»);

3) ВАТ «Телерадиокомпания "Петербург"» («Петербург - Пятый канал»);

4) ВАТ «Телекомпания НТВ» (НТВ);

5) ВАТ «ТВ Центр» («ТВ-Центр»);

6) ЗАТ «СТС-Регион» (СТС, «Домашний»);

7) ЗАТ «ТВ Дарьял» («Дарьял-ТВ»);

8) ЗАТ «ТВ Сервис» («Муз-ТВ»);

9) ТОВ «Спортивный телеканал 7ТВ» (7ТВ);

10) ТОВ «Телеканал ТВ3» (ТВ-3);

11) ЗАТ «Энергия ТВ» (MTV).

 

Водночас до переліку не потрапили великі телемережі ТНТ і РЕН ТВ.

 

Відповідно до ч. 3.1 ст. 14 російського закону «Про рекламу» під федеральним телеканалом мається на увазі організація, яка здійснює ефірне телемовлення на територіях понад п'яти суб'єктів Російської Федерації.

 

Запит до «Роскомнадзору» ФАС відправила з метою реалізації ч. 3.1-3.3 ст. 14 федерального закону «Про рекламу». Нині ФАС направила до федеральних телеканалів запити про надання інформації про суму грошових коштів, які надійшли при розміщенні реклами в ефірі телеканалу.

 

У положеннях закону, на які посилається ФАС, зокрема, йдеться про те, що федеральні телеканали не мають права укладати угоди на надання послуг з розповсюдження реклами з особою, що займає частку ринку понад 35% при національному або регіональному розміщенні реклами. Ці положення були включені до закону 27 грудня 2009 року і набувають чинності з 1 січня 2011 року. Зміни в законі спрямовані проти найбільшого в Росії продавця телереклами - групи «Відео Інтернешнл», яка обслуговує 10 федеральних телеканалів: «Первый канал», «Россия», «Россия 2», «Петербург - Пятый канал», СТС, «Домашний», «Муз-ТВ», 7ТВ, ТВ-3 і MTV, а також регіональні телемережі РЕН ТВ, ДТВ і «2х2».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду