АМКУ звинуватив «Робітничу газету» в поширенні тієї ж недостовірної інформації, що і «КоммерсантЪ»

20 Березня 2010
12410
20 Березня 2010
17:42

АМКУ звинуватив «Робітничу газету» в поширенні тієї ж недостовірної інформації, що і «КоммерсантЪ»

12410
АМКУ звинуватив «Робітничу газету» в поширенні тієї ж недостовірної інформації, що і «КоммерсантЪ»

Антимонопольний комітет України звинуватив «Робітничу газету» в поширенні недостовірної інформації про справу органів АМКУ щодо Криворізького залізорудного комбінату. Обурення АМКУ викликала публікація «Керосинорез - орудие конкурентной борьбы?», опублікована 19 березня.

 

У цьому матеріалі, опублікованому без зазначення автора, поширено таке неправдиве, на думку АМКУ, твердження: «Десятого марта Днепропетровское областное отделение Антимонопольного комитета Украины (АМКУ) наложило на КЖРК штраф в размере 10 процентов от выручки (около 14 миллионов долларов). Но и после этого отгрузка продукции не началась. Вместо выполнения договорных обязательств структура Коломойского обжаловала решение суда в вышестоящих органах».

 

У зв'язку з цим АМКУ звернувся до редакції «Робітничої газети» з вимогою спростувати недостовірну інформацію. За даними прес-служби АМКУ, вони вже отримали усну згоду керівництва редакції щодо спростування.

 

Як повідомляла ТК, АМКУ вимагав від газети «КоммерсантЪ» спростування інформації, поширеної 17 березня у статті «Приват пропустил удар "Сухой Балкой"» про рішення дніпропетровського відділення АМКУ щодо визнання дій Криворізького залізорудного комбінату порушенням законодавства про конкуренцію. У свою чергу газета поширила заяву, в якій доводила правдивість своєї інформації та вимагала від прес-служби АМКУ вибачень. Редакція як доказ навела копію листа дніпропетровського відділення комітету, який був у неї в розпорядженні, та зазначила, що має аудіозапис коментаря співробітника цього відділення, який побажав залишитися анонімним джерелом. Як зазначає нині АМКУ, він вимагає надати йому цей запис або спростувати інформацію.

 

«Антимонопольний комітет на даний час не має достовірних відомостей щодо пов'язаності публікацій "Робітничої газети" та газети "КоммерсантЪ", однак вважає, що ситуація, яка має місце, свідчить про негативну тенденцію, про яку повинно бути відомо ЗМІ і громадськості», - йдеться в заяві комітету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12410
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Для суперобъективно
5151 дн. тому
И все же - что именно должен опровергнуть "Коммерсант"? Потому что в данном случае оценки и мнения "не катят". Имеют значение только факты. Очень бы хотелось услышать четкую аргументацию именно вот по этой публикации. Что "Коммерсант" сделал не так? Можете? Или у вас личная неприязнь в "Коммерсанту" не дает возможности сделать профессиональный анализ?
Cуперобъективно
5151 дн. тому
Объективно то, что Коммерсант, стабильно "мочит" свою репутацию. Это не на пользу рынку деловой прессы.
Объективно
5152 дн. тому
Ну ладно, кто-то не любит Антимонопольный комитет, кто-то не любит "Коммерсант". А вот если приметь объективные критерии оценки публикаций? Для начала - внимательно читаем публикации и выуживаем оттуда сухой остаток. Первое - был или не был документ отделения Антимонопольного комитета в Днепре? Судя по сканам на ТК и по тому, что АМКУ наличие этого документа не отрицает - однозначно был. Второе - было ли это окончательным решением АМКУ? Нет, не было - это предварительные выводы рассмотрения дела, рекомендации участникам конфликта и предложения для утверждения на коллегии АМКУ. Можно ли газетам писать о каких-либо предварительных решениях, проектах документов и т.д.? Судя по тому, что все газеты немало внимания уделяют законопроектам, проектам решения Кабмина и того же Антимонопольного комитета, как-то сложно усмотреть в этом криминал. Если тема резонансная - СМИ не только могут, но и обязаны об этом писать. Я, честно говоря, не понимаю, в чем именно АМКУ усмотрел в публикации Коммерса нечто неправильное. Если в статье "Рабочей газеты" действительно говорится, что "наложен штраф" (это точно не соответствует реальности), то Коммерсант пишет корректно, что КЖК "грозит штраф" и что решение еще не принято. Поэтому совершенно неясно, что именно газета должна опровергать. Опровергать то, чего она и не писала? Или что-то еще? Очень странно. Может, кто-то объяснит, какого именно опровержения хочет АМКУ?
гаврик
5152 дн. тому
Этот материал был заказной. Размещали люди близкие к новому-старому министру энергетики. Вот поэтому вонючка появилась в его же Робитнычей газете, но и в Коммерсанте. Ведь это самый доступный сливной бак. Благодаря "открытости" некоторых журналистов и редакторов этого издания вы там можете даже разместить пасквиль на своего соседа. И при этом автор даже подпишется своим именем.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду