На керівництво програми «За кіровоградським часом» подали в прокуратуру

15 Березня 2010
10999
15 Березня 2010
19:11

На керівництво програми «За кіровоградським часом» подали в прокуратуру

10999
На керівництво програми «За кіровоградським часом» подали в прокуратуру

Фінансові справи колишнього ранкового шоу «За кіровоградським часом», що виходило на каналі «Кіровоград»,   розгляне прокуратура, повідомляє інтернет-видання «Кіровоград.proUA.com». Прецедент - скарга, яку колишня літературний редактор шоу Маргарита Дімітрова подала   на ім'я прокурора Кіровоградської області Геннадія Тюріна з приводу невиплати заробітної плати. Вона вимагає сплатити заборговану плату в розмірі 1 тис. 100 грн.,   повернутитрудову книжку, а також притягти до відповідальності керівників проекту Василя Климчука та Станіслава Березкіна.

 

У тексті заяви вона зазначає, що виконувала обов'язки літредактора з вересня 2009 по лютий 2010 року. «На роботу мене було прийнято за результатами співбесіди Василем Климчиком (екс-директор ТРК «Ера» - «Кіровоград.proUA.com»), продюсером шоу. Між мною та компанією «Укрінфор» було укладену трудову угоду. Цей документ, разом із моєю трудовою книжкою, відразу після укладення у жовтні забрав представник компанії «Укрінфор», імені та посади якого я не знаю», - йдеться у тексті заяви пані Дімітрової.

 

За її словами, розподіл коштів відбувався наступним чином:

 

«Усе фінансування проекту, в тому числі - виплату заробітної плати, здійснював Станіслав Березкін, однак трудову угоду я укладала на ім'я Ольшевського С.О, про посаду та вид діяльності якого мені нічого не відомо. Усі контакти з моїм працедавцем здійснював Василь Климчук (екс-генеральний директор ТРК "Ера" - ТК), свою заробітну плату у розмірі 1 тис. 100 грн. щомісяця я отримувала від нього».

 

За версією пані Дімітрової у лютому 2010 року один з редакторів телерадіокомпанії, Грінчак В., повідомив колективу проекту, що вихід в ефір програми «За кіровоградським часом» на невизначений термін призупинено, послуг літредактроа телерадіокомпанія не потребує. При цьому, за словами колишньої співробітниці «За кіровоградським часом», трудову книжку їй не повернули.

 


Пані Дімітрова наголошує, що Василь Климчук обіцяв розрахуватися з колективом програми: «Василь Климчук на той час перебував у Києві. Під час телефонної розмови на запитання про зарплату та трудову книжку він мені сказав, щоб я не хвилювалася, мені все виплатять і все повернуть. Я, разом з іншими працівниками проекту, чекала до березня, однак жодних дій від компанії «Укрінфор» не було. Зі сторони мого працедавця не було зроблено жодної спроби повідомити мені про розрив трудової угоди і взагалі жодної спроби будь-яким способом зв'язатися зі мною та погасити заборгованість, що є порушенням чинного Закону України "Про заробітну плату"».

 

Як раніше повідомляла «Детектор медіа» з посиланням на ProUA, програму «За кіровоградським часом» на КОДТРК закрили, не cплативши гроші її співробітникам.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10999
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vona
5161 дн. тому
Уважаемые "писатели" "Телекритики", хочу заметить, что Климчук НИКОГДА не был Генеральным директором Телекомпании "Эра", и это к счастью!!!! И нам всем не хотелось бы, чтобы такую неверную информацию получали Ваши читатели. А что касается его "умения управлять финансовыми потоками"....ну что ж....горбатого, видно могила исправит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду