Гран-прі фестивалю «Калиновий острів – Польща» здобули Рівненська ОДТРК і польська радіостанція «Білосток»

10 Березня 2010
12297
10 Березня 2010
14:23

Гран-прі фестивалю «Калиновий острів – Польща» здобули Рівненська ОДТРК і польська радіостанція «Білосток»

12297
Гран-прі фестивалю «Калиновий острів – Польща» здобули Рівненська ОДТРК і польська радіостанція «Білосток»

Гран-прі Першого фестивалю телевізійних і радіопрограм «Калиновий острів - Польща» здобули Рівненська ОДТРК (за телепрограму «Європейський дім») і польська радіостанція «Білосток». Фестиваль пройшов 22-28 лютого в місті Ольштин Вармінсько-Мазурського воєводства Польщі.

 

Фестиваль був організований Ольштинським відділом українців та Рівненською ОДТРК за сприяння маршалка Вармінсько-Мазурського воєводства і Держкомтелерадіо України. Журі очолював польський телекритик Богумил Осинський.

 

Як повідомляє Рівненська ОДТРК, на фестиваль були подані 37 телевізійних та 18 радіопрограм українських і польських журналістів на тему життя національних меншин, збереження автентичної культури та євроінтеграції. Роботи змагалися в семи телевізійних і трьох радійних номінаціях.

 

Перші премії у відповідних номінаціях здобули програми «Тернопілля крізь кроки. Кличуть гори Медобори» Тернопільської ОДТРК, «Батьківщина далека і близька» Севастопольської регіональної ДТРК, «Щоб усім жилося так, як вареникам у маслі...» Черкаської ОДТРК, «Слово польське» і «Лінія долі» Житомирської ОДТРК, «Євроінтеграція» Львівської ОДТРК, «Через кухню до Європи» Рівненської ОДТРК, «Південні хроніки» Херсонської ОДТРК і документальний фільм «Україна в НАТО: міфи і реальність» фонду «Демократичні ініціативи».

 

Як наголошує фонд «Демократичні ініціативи», він був єдиним номінантом - громадською організацією. Фільм «Україна в НАТО: міфи і реальність», який він представив на конкурс, був знятий у 2009 році на замовлення Міністерства закордонних справ України творчою групою на чолі з продюсером Ільком Кучерівим (режисер - Роман Коржов, автор сценарію - Юрій Горбань, оператори - Віктор Завальнюк та Володимир Дєдов). Стрічка транслювалася в ефірі Першого національного, 5-го каналу, УТР та інших вітчизняних телестудій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду