ПРОМО: «Детектор медіа» і кампанія «Майбутнє без куріння» оголошують конкурс «Розвіймо димову завісу!»

1 Березня 2010
8255
1 Березня 2010
11:59

ПРОМО: «Детектор медіа» і кампанія «Майбутнє без куріння» оголошують конкурс «Розвіймо димову завісу!»

8255
ПРОМО: «Детектор медіа» і кампанія «Майбутнє без куріння» оголошують конкурс «Розвіймо димову завісу!»

Громадська організація «Детектор медіа» і кампанія «Майбутнє без куріння» оголошують про старт тематичного конкурсу журналістської майстерності «Розвіймо димову завісу!»

 

Терміни подання матеріалів: 01.03.2010 - 30.04.2010 рр.

 

Критерії відбору матеріалів:

- роботи мають бути опубліковані протягом 2008 - 2010 рр. або спеціально написані для участі в конкурсі;

- кожна надіслана на конкурс робота має супроводжуватися такою інформацією: ім'я автора; координати для зв'язку; ЗМІ, в якому було опубліковано матеріал, і дата публікації (або вказано, що роботу написано спеціально для конкурсу);

- роботи мають розкривати актуальність і значущість однієї з тем конкурсу, бути аргументованими, характеризуватися глибиною розкриття змісту й об'єктивністю, а також професійно етичним підходом.

 

Теми матеріалів, пропонованих на конкурс:

 

  • 1. Тривожна ситуація у зв'язку зі зростанням тютюнокуріння в Україні, особливо серед жінок та молоді.
  • 2. Тютюнова промисловість як галузь. Висвітлення діяльності вітчизняної тютюнової промисловості у співвідношенні зі світовим антитютюновим трендом. Оцінка впливу рівня цін на тютюнові вироби й можливості їх рекламування у ЗМІ на зростання тютюнокуріння.
  • 3. Тютюнова промисловість у рекламі: пропаганда, прихована реклама, продакт-плейсмент, піар-кампанії, інформаційні потоки тютюнових кампаній, що викривлюють реальну ситуацію.
  • 4. Тютюнова промисловість і політика держави. Лобіювання, ціноутворення, контрабанда, корупція, податки- реальна ситуація й міфи тютюнників.
  • 5. Тютюнова промисловість і соціальна відповідальність. Надприбутки й пропіарена соціальна відповідальність, аморальність тренінгів із просування продукції, що шкодить здоров'ю людини.
  • 6. Блокування тютюновими корпораціями інформаційних потоків, спрямованих на розвінчання міфів про соціальну відповідальність виробників тютюнової продукції. ЗМІ, які зарекомендували себе лояльними до тютюнових корпорацій, а також ті, що транслюють головні тютюнові меседжі.
  • 7. Ефективність заходів зі зниження рівня куріння (текстові попередження на пачках і в рекламі, відповідні зображення, заборона реклами тютюну, заборона на куріння, підвищення цін, «очищення» фільмів від атрибутики куріння й курців, податки, в тому числі для продавців сигарет, акцизи і т.д.).

 

Публікації конкурсних робіт:

Для вільного обговорення й оцінки журналістські матеріали, надіслані на конкурс, буде опубліковано на розсуд куратора конкурсу з обов'язкової згоди автора на сайті www.detector.media.

 

Гонорарний фонд і терміни проведення:

За кожну відібрану для опублікування роботу автор отримує гонорар у сумі 500 грн.

 

Журі конкурсу оцінює роботи з 10 по 21 травня 2010 р. за шкалою від 1 до 10. Переможці (чотири найкращих журналістських матеріали) визначаються сумарною кількістю виставлених балів.

 

Переможці отримують по 3000 грн. у номінаціях:

- Найкраща соціальна публіцистика.

- Найкращий репортаж.

- Найкращий аналітичний матеріал.

- Найкраще журналістське розслідування.

 

Оголошення переможців і вручення призів - у кінці травня 2010 р. під час всеукраїнського форуму «Журналіст за вільну від тютюнового диму Україну».

 

З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу

Юлії Зелінської, 235-22-55, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8255
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sokrovi6e
5224 дн. тому
ну и пусть на перекур( от имени не тех, которые это мутят) взрослые люди - что хотят то и пусть и употребляют,.пусть хоть одеколоны пьют.. вопрос ведь в другом, что малолетки считают курение крутым занятием, большая часть заведений - прокуренные,.чувствуешь себя там ублюдком и смердишь потом неделю,.общество действительно не видит проблемы в курении и прочих вредных привычках, в головах - о..президент, кризис,..евро 2012 и прочая пропиаренно-замусоленная лабуда, а вот такие вечные проблемы остаются за бортом.,..
Kosmos
5227 дн. тому
Шо, опять баблишка подбросили грантоедам? ВСе, ща начнеться. И шо прикольно, люди, которые это мутят отрываються через каждые час-полтора от клавы с криком: кто на перекур?
olegators
5227 дн. тому
Идея отличная - борьба с куревом, но сам план проведения конкурса ....... слабовато поработали.
Алегарф
5230 дн. тому
Хотите бросить пить, курить, есть мясо... - приурочьте всё это к какому-нибудь важному событию в жизни нашего Президента, и с этого дня начинайте. Только бросать все свои вредные привычки надо одновременно. Янукович исцеляет! Проверено. Алегарф
читаДтч
5234 дн. тому
Насмешили. Тем, что за расследование и за репортаж - одинаковая награда, в случае победы. Много думал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду