Warner Brothers не судитиметься з білорусами через «Теоретиків»

10 Лютого 2010
12327
10 Лютого 2010
14:32

Warner Brothers не судитиметься з білорусами через «Теоретиків»

12327
Warner Brothers не судитиметься з білорусами через «Теоретиків»

Дистрибутор телесеріалу The Big Bang Theory, компанія Warner Brothers, імовірно, не буде позиватися до творців білоруського ситкому «Теоретики». Про це повідомив Чак Лорре, один з авторів The Big Bang Theory, у своєму блозі.

 

«Теоретики» стартували на білоруському телеканалі «Столичное телевидение» (СТВ) 28 грудня. Серіал дуже нагадує фабулу The Big Bang Theory. Це також комедія, героями якої є кілька молодих вчених (у тому числі фізик-ядерник) та приваблива блондинка. Кожна серія починається їз заставок, на яких зображено імовірний момент зародження Всесвіту. Але ніякого зв'язку з американським серіалом творці «Теоретиків» не визнають. У головних ролях - гравці мінської команди КВК «ЧП» Дмитро Танкович (ведучий «Танцюють всі!-2» на СТБ) та Евген Сморигін.

 

 

«Коли ми привернули увагу департаменту авторських прав Warner Brothers до цього факту (подібності білоруського серіалу до The Big Bang Theory, - ТК), нам сказали, що майже неможливо подати до суду щодо порушення авторських прав у Білорусі, оскільки продакшен-компанія, яка нас обікрала, належить та контролюється урядом Білорусі», - пише Чак Лорре. Автор сподівається, що люди, що виробляють «Теоретиків», хоча б надішлють йому кілька капелюшків у якості компенсації, адже, приміром, творці киргизької версії Dharma & Greg вже подарували йому шпалерний клей.

 

 

Нагадаємо, The Big Bang Theory виходить на американському каналі CBS з 2007 року. В Україні комедію транслює канал «MTV Україна» з кінця 2009 року.  

 

«Детектор медіа»

 

Фото офіційних сайтів «Теоретиків» та The Big Bang Theory

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду