У Львівській психлікарні «журналісти» перервали голосування

7 Лютого 2010
16024
7 Лютого 2010
15:10

У Львівській психлікарні «журналісти» перервали голосування

16024
У Львівській психлікарні «журналісти» перервали голосування

На спеціальній територіальній виборчій дільниці на базі Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні троє осіб, що представилися журналістами, порушили нормальний режим роботи. Про це повідомляє ZAXID.NET.

 

«Вони влетіли як три фурії. Представилися журналістами, однак посвідчень і пояснень з яких саме видань, не давали. Хотіли фотографувати пацієнтів. Ми їм вказали на ст. 6 закону "Про психіатричну допомогу", яка забороняє записувати або фотографувати пацієнта без його згоди або згоди законного представника. Вони цим нехтували, фотографували, робили, що хотіли. Мене вразила їхня неетична, агресивна поведінка», - психолог лікарні Зоряна Кошулинська.

 

За словами пані Кошулинської, ці люди перервали процес волевиявлення на 20 хвилин.

 

Виконавчий директор Львівської обласної організації «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська у своєму коментарі ZAXID.NET нагадала журналістам, що для доступу до спеціальних дільниць, які створені для голосування у психлікарнях, місцях позбавлення волі, потрібна попередня акредитація. Вона зазначила, що це не врахували й журналісти, які хотіли потрапити сьогодні вранці на дільницю №105 у виправній колонії в Дрогобичі.

 

«Їх не пустили, бо журналісти не мали акредитації. Якщо ЦВК прийме відповідне рішення, вони ще зможуть побачити, як проходить голосування на цій дільниці. Наступу на свободу слова, чи порушення виборчого законодавства у цьому немає», - сказала Дащаківська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду