Російська антимонопольна служба призупинила угоду Axel Springer з видавцем Geo

30 Січня 2010
12642
30 Січня 2010
14:30

Російська антимонопольна служба призупинила угоду Axel Springer з видавцем Geo

12642
Російська антимонопольна служба призупинила угоду Axel Springer з видавцем Geo

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії призупинила купівлю видавничим домом Axel Springer Russia російського підрозділу видавництва Gruner+Jahr. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на сайт газети «Ведомости».

 

За словами начальника управління ФАС по контролю за рекламою Тетяни Нікітіної, яку цитує видання, служба має намір з'ясувати обсяги накладів журналів, видаваних Gruner+Jahr. Якщо їхній наклад становитиме більше одного мільйона примірників, російське відділення Gruner+Jahr потрапить у категорію стратегічних підприємств, а сама угода вважатиметься інвестицією в стратегічну галузь.

 

Такі інвестиції, у свою чергу, має бути погоджено урядовою комісією по контролю за здійсненням іноземних інвестицій. Її було створено в липні 2008 року, очолює її прем'єр-міністр РФ. Крім того, до складу комісії зокрема входять директор ФСБ, міністр оборони і глава ФАС.

 

На думку генерального директора Axel Springer Russia Регіни фон Флеммінг, розслідування ФАС не стане перешкодою для визнання угоди такою, що відбулася. Як відомо, видавничий дім заявив про її завершення ще в грудні 2009 року.

 

Нагадаємо, про купівлю 100 відсотків акцій «Gruner+Jahr Россия» Axel Springer повідомив 24 листопада 2009 року. Суму угоди не розголошували, однак учасники ринку в якості верхньої межі називали суму в десять мільйонів євро. В Росії Gruner+Jahr займається виданням журналів Geo, Geoленок та Geo Traveller. Axel Springer Russia видає журнали Forbes, «Русский Newsweek», OK! і Computer Bild.

 

«Лента.ру»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12642
Читайте також
12.03.2010 14:13
Жанна Корейко, «Комментарии»
17 095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду