Інститут медіа права почав кампанію проти незаконної тютюнової реклами в «Борисполі»

28 Січня 2010
6089
28 Січня 2010
18:11

Інститут медіа права почав кампанію проти незаконної тютюнової реклами в «Борисполі»

6089
Інститут медіа права почав кампанію проти незаконної тютюнової реклами в «Борисполі»

Інститут медіа права розпочав кампанію проти незаконної реклами тютюну в міжнародному аеропорту «Бориспіль», про що інформує на своєму сайті.

 

За даними Інституту, на території аеропорту протягом тривалого часу незаконно розміщується велика кількість щитів та лайтбоксів із рекламою сигарет. Більшість рекламних зображень розташовані у терміналі Б перед паспортним контролем та в залах, відведених для паління.

 

Це є прямим порушенням норм законодавства про рекламу, оскільки згідно із ч. 1 ст. 1 Закону України «Про рекламу» такі рекламні оголошення є рекламою на транспорті, і водночас внутрішньою рекламою, оскільки вони розміщені всередині споруд аеропорту. В той же час відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про рекламу» реклама тютюнових виробів засобами внутрішньої реклами та на транспорті забороняється.

 

«Ми звернулися з офіційними скаргами до Київського обласного управління у справах захисту прав споживачів, а також до Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і до Міністерства транспорту та зв'язку України з проханням усунути порушення законодавства про рекламу тютюнових виробів. Ми використовуватимемо всі законні можливості для відстоювання дотримання закону про заборону реклами тютюну і закликаємо всіх небайдужих долучитися до цього», - зазначив директор Інституту медіа права Тарас Шевченко.

 

Інститут медіа права інформуватиме громадськість про реакцію державних органів на скарги щодо правопорушення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду