«Блага вість» подає позов проти «1+1»

28 Січня 2010
19829
28 Січня 2010
08:10

«Блага вість» подає позов проти «1+1»

19829
«Блага вість» подає позов  проти «1+1»

Християнська церква «Блага вість» подає позов до Господарського суду міста Києва проти каналу «1+1». Про це ТК повідомив пастор організації Володимир Іванов.

 

За словами адвоката «Благої вісті» Руслана Акулова, позивними вимогами є спростування недостовірної інформації, надання ефірного часу для матеріалу-відповіді та  відшкодування моральних збитків. Сума позову поки не розголошується. Також він зазначив, що документи буде подано до суду найближчим часом.

 

Предметом позову є сюжет проекту  «ТСН. Варта» - «Організувати секту в Україні може кожен» (11 грудня 2009 рік). У зверненні, яке надійшло в редакцію ТК,  «Блага вість» наголошує на тому, що в матеріалі каналу  міститься низка, на думку організації, неправдивих тверджень. Зокрема вона звертає увагу на те, що сюжет починається з інтерв'ю з жінкою, яка в титрах позначена як  «Надія, колишня парафіянка церкви "Блага вість" у Дніпропетровську». 

 

«Такої людини у нашій церкві ніколи не було, ми її ніколи не бачили. Там йшлося про "Благу вість" у Дніпропетровську, але ми єдині офіційно зареєстровані й  інших церков з такою ж назвою тут немає», - зазначив пан Іванов. 

 

Окрім цього представники організації звертають увагу на те, що в сюжеті подані коментарі та відео, які не мають ніякого стосунку до протестантських церков: свічки пахощі, ікони.

 

Також, згідно із зверненням, в сюжеті немає жодного кадру із служінь «Благої вісті», жодної прямої мови представника цієї церкви або інших церков, згаданих в сюжеті, а твердження кореспондента щодо того, що керівництво церкви відмовилося виступити перед камерою не відповідає дійсності. «Ні до пастора, ні до інших керівників дніпропетровської "Благої вісті" такої пропозиції від каналу "1+1" не надходило», - стверджують представники церкви.

 

Тому Володимир Іванов вважає, що прихожани «Благої вісті» були ображені та принижені цією інформацією і відстоюватимуть своє право у суді.

 

Також організація звернулась з листами до генерального директора каналу Олександра Ткаченка, шеф-редактора ТСН Максима Шиленка, президента Віктора Ющенка та лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

 

ТК звернулась за коментарями до телеканалу «1+1». Однак у прес-службі запевнили, що  такі листи до керівництва  не надходили, відтак канал не коментуватиме цю ситуацію.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19829
Теги:
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
5222 дн. тому
просто розпалювання християнської ворожнечі.... матеріал не адекватний... зовсім все односторонньо...
messing2006
5222 дн. тому
Да сколько можно указывать как нам жить! Что делать, во что одеваться и во что верить! К нам возвращается советская власть?
pisaka
5222 дн. тому
Неужели 1+1 показывать больше нечего? суд - это хорошо!!! может хоть так руководство телеканала перестанет принимать на работу некомпетентных сотрудников, которые из пальца высасываю факты!!!
To edirtor
5222 дн. тому
+1 а що це завинка руда автор?
pisaka
5222 дн. тому
Прокомментирую ссылкой) http://blagayavest.dp.ua/news/106/
Revenko
5222 дн. тому
Цілком підтримую Благу Вість. Скільки можна некомпетентним журналістам дозволяти зомбувати народ страшним словом "секта" та формувати збочене уявлення про євангельскі церкви? Відбувається відверта підміна понять.
Тимур
5222 дн. тому
А чего "барбосы" еще хотели? Подобрали СТБшный неликвид и ждали от него гениальности? Эти CENSORED еще лешку мустафина подставляли, благодаря собственной тупости. Вот и до суда дошли.
editor
5222 дн. тому
"Блага вість" робить цілком правильно! Вже багато років невігластво журналістів під час висвітлення життя євангельських церков просто зашкалює. І скільки вже листів і заяв з цього приводу писалось - не допомагає. То може судовий процес трохи поверне розуму і совісті журналістам.
filip
5222 дн. тому
Як же дістали ці сектанти....хай спасибі скажуть, що їх ще не посадили, а не суди влаштовують. На мою думку, проект 1+1 «ТСН. Варта» - «Організувати секту в Україні може кожен» є правдивим і правильним....... Скільки ці горе-віруючі можуть людей обманювати? А проекту "В Бога за пазухаю окремий "респект".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду