Янукович знову відмовився від теледебатів

22 Січня 2010
12095
22 Січня 2010
11:16

Янукович знову відмовився від теледебатів

12095
Янукович знову відмовився від теледебатів

Віктор Янукович вчергове відмовився брати участь у телевізійних дебатах з Юлією Тимошенко. Про це він заявив під час виступу перед партійним активом Харківської області, повідомляє УНІАН.

 

«Усе, що вона встигла заявити за ці дні після першого туру, - усім зрозуміло, що вона в розпачі. Вона бачить, що вже програла вибори, і пропонує мені вступити з нею в змагання - у  бруді, неправді змагатися з нею», - сказав Янукович, маючи на увазі свою відмову проводити теледебати з Тимошенко.

 

Він відзначив, що дебатував з чинним прем'єр-міністром протягом останніх п'яти років, а відповідь на ці дебати вже дав український народ в першому турі виборів.

 

«Те, що мені говорять, що з жінкою дарма сперечатися, - неправильно, я з цим не згодний. Я, у першу чергу, вважаю, що вона - прем'єр-міністр і повинна нести відповідальність за кожне своє слово. А якщо вона жінка - то повинна йти на кухню і показувати там свої примхи», - заявив Янукович.

 

Тему теледебатів 21 січня активно обговорювали політики в телевізійних студіях. Зокрема Ганна Герман у програмі «Я так думаю з Анною Безулик» на 5-му каналі 21 січня пояснила, чому лідер регіоналів Віктор Янукович не дебатуватиме з прем'єром Юлією Тимошенко. «Коли ми думали, що в другий тур (виборів президента) може вийти Сергій Тігіпко, ми планували робити з ним дебати, тому що там є з ким говорити. Але з ким говорити зараз?», - сказала вона.

 

Герман також зазначила, що люди діляться на тих, хто багато говорить, і на тих, хто багато робить. Янукович належить до тих, хто багато робить. «Говорити він не любить, говорити він не дуже вміє і це й не треба зараз країні», - зауважила Герман.

 

Віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) заявив на 5-му в програмі «Час країни», що якщо лідер Партії регіонів прийде на дебати з прем'єром, то це буде його перемогою над командою технологів, яка робить з нього політика, який не може щось сказати сам.

 

Нагадаємо, що теледебати між кандидатами в президенти мають відбутися в ефірі Першого національного. Ні Юлія Тимошенко, ні Віктор Янукович в першому турі участі в теледебатах не брали.

 

Те, що перед першим туром не було дебатів між головними претендентами на президентське крісло, це ненормально, цитує журналіста й телеведучого Вахтанга Кіпіані ZIK. Якщо такі дебати не відбудуться і перед другим туром, це буде підтвердженням того, що Янукович не підготовлений до роботи президента і до ролі публічного політика.

 

«Я вів перед виборами на Першому каналі програму "Українська рулетка". Там був такий прес-клуб, де мало бути 10 журналістів. І програма з Януковичем не відбулась тому, що його штаб виставив умову, щоб всі 10 журналістів в студії були від штабу Януковича. Тобто ця людина взагалі не говорить з людьми, з журналістами, з публікою непідготовленою. Люди говорять, що це менше зло, ніж Тимошенко. Але Тимошенко принаймні іноді, хоча, звісно, в неї теж недоліків надзвичайно багато, ходить на прес-конференції, де можна поставити запитання поза узгодженням», - зазначив Кіпіані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду