Томенко звинувачує «Дело» у провокаціях. У газеті звинувачення відкидають

19 Січня 2010
11959
19 Січня 2010
18:39

Томенко звинувачує «Дело» у провокаціях. У газеті звинувачення відкидають

11959
Томенко звинувачує «Дело» у провокаціях. У газеті звинувачення відкидають

Віце-спікер парламенту та депутат фракції БЮТ Микола Томенко звинувачує газету «Дело» у публікації провокативної інформації, яка не відповідає дійсності. Про це пише «Українська правда» з посиланням на прес-службу депутата.

 

Йдеться про матеріал «Соратники Тимошенко ответят за низкие проценты», у якому газета з посиланням на власні  джерела  повідомляє про нараду в центральному штабі кандидата у президенти Юлії Тимошенко, на якій Микола Томенко вимагав  від очільників політичної сили провести термінову зміну керівників низки регіональних штабів.

 

За словами Миколи Томенка, за Тимошенко в Київській області віддали свої голоси 399 тисяч 681 виборець, що складає 42,29%, а в Черкаській - 280 тисяч 510 або 41,24%.  Тому він вважає інформацію газети «Дело» провокацією. «Мета цієї провокації одна - послабити роботу саме в цих двох областях, від голосування у яких буде серйозно залежати доля президентських виборів», - йдеться в заяві прес-служби депутата.

 

Микола Томенко попросив журналістів газети «Дело» не займатися «поширенням пліток та інформаційних провокацій»: «Як автор низки законів, які захищають журналістів загалом та, зокрема, в частині судових позовів проти них, пропоную засобам масової інформації, які поширили інформацію, що не відповідає дійсності, опублікувати спростування, оскільки вважаю за непотрібне звертатися до суду стосовно конкретного видання».

 

У коментарях ТК головний редактор  газети «Дело» Галина Панченко наголосила, що про провокації у жодному разі не йдеться.

 

«Пан Томенко щось називає провокацією, але не заперечує факти викладені у матеріалі. Він же не сказав, що такого засідання не було? Також він не назвав замовника такої провокації. Якщо це наша газета, то навіщо нам це потрібно? У нас немає мотивів, а в нього мотиви є і він це підтвердив своєю заявою. Якби інформація в газеті була неправдива, то він би подзвонив мені і запитав,  де журналістка взяла цю інформацію?», - сказала вона.

 

За її словами, редакція отримала листа від прес-служби Миколи Томенка, з якого вона робить висновки, що ЗМІ хочуть «зробити крайнім» у внутрішньопартійних суперечках.  

 

«В  цьому листі Томенко просить журналістів газети "Дело" не займатись провокаціями. ...Якби він хотів розбиратись з нами, він би це зробив. Але видно в них почались розбірки, і ми стали крайніми. Якщо у нього є докази, що це недостовірна інформація - то  будь-ласка», - сказала Галина Панченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11959
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lom
5228 дн. тому
Галина Панченко метнула лайно. Томенко мусить відмиватись. Схема стара як світ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду