Ніч виборів: телеканали пропонують марафони та спецпроекти

14 Січня 2010
17090
14 Січня 2010
19:09

Ніч виборів: телеканали пропонують марафони та спецпроекти

17090
Ніч виборів: телеканали пропонують марафони та спецпроекти

Більшість українських мовників планують висвітлювати перебіг підрахунку голосів на президентських виборах - 2010 у форматі телемарафонів.

 

17 січня, за словами директора  «Національних інформаційних систем» Лариси  Горської, новини на каналі «Інтер» виходитимуть в режимі телемарафону. «Ми маємо можливість зробити прямі включення з найгарячіших точок. Наші журналісти повідомлятимуть всі новини про хід голосування», - зазначила пані Горська.  

 

О  20.00 вийде спеціальний випуск «Подробиць», який розпочнеться з оприлюднення даних екзит-полу каналу.  Після цього о 20.50 результати екзит-полу обговорюватимуться у спецвипуску «Великої політики з Євгеном Кисельовим». В цей день програма триватиме до 2 ночі. «Наші журналісти включатимуться щогодини  зі свіжими новини з дільниць, ЦВК, штабів», - зазначила Горська.

 

Не залишиться осторонь висвітлення виборів і «1+1», який запустить телемарафон «Вибори-2010» з 20.15 неділі до 01.00 понеділка. Проект «1+1» поєднуватиме новини ТСН та формат  прес-клубу. Новини вестиме Наталія Мосейчук, а прес-клуб Алла Мазур та Віталій Гайдукевич. Участь у телемарафоні візьмуть кандидати, політики, політологи, соціологи, журналісти. Окрім цього в межах «Вибору-2010» плануються включення з Росії, Америки та Європи, регіонів України та штабів. О 7 ранку 18 січня вийде годинний спецвипуск ТСН з оперативною інформацією з ЦВК.

 

ICTV вже втретє  проведе власний екзит-пол, на цей раз його здійснюватиме GFK NOPІнформаційний марафон каналу відстежуватиме хід голосування на виборчих дільницях в Україні і за кордоном (у Росії, Сполучених Штатах, європейських країнах і т.д.). Щогодини на каналі виходитимуть 5-хвилинні експрес-випуски «Факти-Вибори». Плануються прямі включення із Центрвиборчкому, штабів кандидатів, київських дільниць, де голосуватимуть перші особи країни; виходитимуть спеціальні репортажі з детальним описом особливостей цьогорічної виборчої кампанії. Спеціальний спільний випуск програм «Факти» і «Свободи слова», який розпочнеться о 19:40, вестимуть Олена Фроляк та Андрій Куликов. В ефірі каналу з'являться кандидати у Президенти України, експерти, соціологи, народні депутати та журналісти.

 

Міжнародна соціологічна компанія GFK NOP, має досвід проведення екзит-полів на чотирьох останніх виборах у Великобританії (у 1992, 1997, 2001 та 2005 роках), також буде виконавцем екзит-полу на замовлення провідних медіа BBC, SKY, ITN у 2010 році. GFK Україна у проекті виступить субпідрядником, надаючи послуги компанії GFK NOP. У межах екзит-полу буде опитано 20 тис. виборців на 300 виборчих дільницях України. Буде залучено 900 інтерв’юерів нам місцях і 40 в call-center. «Окрім відповідей на питання щодо віку, статі, соціального статусу виборців, екзит-пол отримає дані, коли люди прийняли рішення за кого голосувати, чи змінювали свою думку з цього приводу, за кого голосуватимуть у другому турі, а також кого вони підтримували  під час виборів Президента України в 2004 році», - зазначив керівник відділу якісницьких досліджень ICTV Орест Білоскурський.

 

Як і на «Інтері», одразу після закінчення голосування  о 20:00 в прямому ефірі  буде оприлюднено результати власного екзит-полу ICTV. 18 січня о 6:45 вийдуть «Факти» з оперативною інформацією з ЦВК. Окрім цього, важлива інформація дня також висвітлюватиметься в «рухомому рядку» на екрані до останньої хвилини телемарафону.

 

А от інші канали холдингу Віктора Пінчука СТБ і Новий канал традиційно не планують спеціального проекту в ніч виборів і лишатимуться аполітичними зі своїм звичним продуктом вихідного дня.

 

 

 

Телемарафон ТРК «Україна» «Вибори 2010» розпочнеться  о 19.30 і триватиме близько 6 годин. В межах цього проекту вийде спецвипуск «Шустер live. Ніч виборів», де буде оприлюднено результати екзит-полів, включення зі штабів та 18 регіонів тощо. Як розказала PR-директор «Савік Шустер студії» Каріна Палаєва, також  в цей день планується додаткова рубрика «Інтерактивна карта України», де  відображатиметься інформація про явку виборців та хід голосування. Вестиме рубрику Василіса Фролова.

 

Результати екзит-полу «Савік Шустер студії» буде оголошено о 20.00. Особливістю саме цього екзит-полу буде те, що оголошуватимуться не тільки результати щодо вибору громадян, а й їх соціологічний портрет: вік, стать, освіта, професія. «Громадськість як правило такої інформації не бачить, її знають лише замовники... По суті, це буде огляд цільової аудиторії  кожного кандидата в президенти», - зазначили ТК в соціологічній службі «Савік Шустер студії».

 

Перший національний свій телемарафон «Вибори-2010» розпочне о 20.00 і триватиме він до 22.55 з перервою на новини.

 

Телемарафон 5-го каналу «Президентські вибори-2010» розпочнеться о 8.00 в день голосування і закінчиться рівно за добу - о 8.00 18 січня. «Час новин» виходитиме щопівгодини. Протягом марафону відбуватимуться прямі включення  з ЦВК, виборчих штабів та безпосередньо з дільниць - кореспонденти повідомлятимуть про хід голосування, зокрема буде показано голосування самих кандидатів у Президенти; також висвітлюватиметься перебіг виборів у регіонах України та закордоном.

 

З 15.00 в ефірі 5-го каналу стартують гостьові дискусійні студії. В обговоренні найгостріших проблем довкола Президентських виборів - 2010 візьмуть участь політики, юристи, політологи, авторитетні громадські діячі. У гості до Мирослави Барчук, Яни Конотоп, Павла Кужеєва, Романа Чайки, Лариси Губіної, Святослава Цеголка будуть запрошені кандидати у Президенти України. О 20.00  в межах спільного проекту 5-го каналу та «Інтер Медіа Консалтинг» відбудеться пряма трансляція з конференц-залу інформаційного агентства, під час якої буде оголошено результати Національного екзит-полу.

 

Телеканал ТВі, за інформацією прес-служби, висвітлюватиме голосування в семигодинному спецпроекті «Вибори - 2010 на ТВі». Вестимуть його Роман Скрипін, Віталій Портников та Мустафа Найєм. Гостями студії стануть перші особи держави, кандидати, політологи та громадські діячі. Разом з ведучими вони будуть відстежувати, коментувати та аналізувати перебіг голосування та підрахунок голосів на виборчих дільницях України та за кордоном.

 

По завершенні голосування, о 20.00, в прямому ефірі буде оголошено дані усіх екзит-полів. Упродовж телемарафону кореспонденти ТВі детально інформуватимуть про ситуацію в ЦВК та штабах кандидатів у Президенти. Крім того, плануються включення зі Львова, Донецька, Одеси, Дніпропетровська, Харкова, Криму, а також з Москви, Берліна та Вашингтона.

 

Перший діловий канал з ранку неділі, 17 січня, і до вечора понеділка, 18 січня, транслюватиме телемарафон, присвячений виборам. Ведучі та гості студії стежатимуть, аналізуватимуть й обговорюватимуть хід виборів і перші підсумки голосування. Серед гостей ефіру будуть відомі політологи, соціологи, бізнесмени, представники різних політичних партій. Запитання учасникам марафону можна буде ставити на сайті інформаційної агенції «УРА-інформ»: http://ura-inform.com/.

 

Телеканал новин «24» 17 січня змінить свою традиційну сітку мовлення: у півгодинних новинних блоках переважатимуть саме українські новини, а також буде багато прямих включень і бліц-інтерв'ю. Упродовж дня щопівгодини виходитимуть розширені випуски новин про хід голосування в усіх регіонах України та на закордонних виборчих дільницях. О 20:00-20:20 запланована трансляція оголошення результатів Національного екзит-полу.

 

Упродовж  «виборчого» дня і ночі знімальні групи телеканалу працюватимуть в усіх, без винятку, епіцентрах політичних подій. Відбудуться включення з Центральної виборчої комісії, з виборчих штабів кандидатів, бліц-інтерв'ю у прямому ефірі з політиками, політологами, соціологами і кандидатами у президенти. Знімальні групи телеканалу «24» працюватимуть нон-стоп до оголошення офіційних результатів виборів.

 

В ефірі телеканалу ТОНІС 17 січня вийде інформаційний спецпроект «Вибори-2010». Прямий ефір розпочнеться о 21.00 і триватиме 5 годин. Ведучі - Дмитро Тузов та Ірина Король. Плануються оприлюднення результатів екзит-полів, прямі включення із ЦВК та штабів кандидатів у президенти, інформація про перебіг голосування в Києві та регіонах. Свою участь в ефірі вже підтвердили політики Олег Рибачук, Лілія Григорович, Анатолій Семинога, Анатолій Толстоухов, головний редактор журналу «Кореспондент» Віталій Сич, директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, представники шоу-бізнесу Ігор Ліхута, Вадим Красноокий,  Максим Бахматов та інші.

 

Інтернет-канал Intv проведе пряму трансляцію з ЦВК та  виборчих штабів БЮТ і ПР  на сторінці http://www.intv.ua/ru/article/181937/. Включення триватиме з 22:00 до 4:00. За інформацією прес-служби  медіакомпанії «Інформальянс», пряма трансляція зі штабів та ЦВК одночасно раніше інтернет-виданнями не здійснювалась.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17090
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Димку від ТК
5234 дн. тому
запити віправили всім однакові, а примусити відповідати ми не можемо.
мая
5234 дн. тому
Взагалі-то, показує практика - що марафони краще дивитися на 5-ому! Екстрім-умови та оперативка тут спрацьовують завжди найкраще.
ДимОК
5234 дн. тому
Наверное, буду смотреть ТРК "Украину", переключаясь на "Интер". Телекритика, а почему УТ-1 так плохо осветили?
micka
5234 дн. тому
найвірогіднішим видається екзит-пол айсітіві. GfK NOP з її річним оборотом у 1,5 млрд. євро м'яко кажучи по барабану усі наші політики і мнимі олігархи разом взяті. Остаточний аналіз усіх 6 екзит-полів і кінцевий прогноз результатів перших п'яти кандидатів буде доступний о 20:05 17 січня отут: www.m-v-group.com
Саша
5234 дн. тому
Ще одна бракована неділя на українському телебаченні. Вже другий рік телеканали нічого нормального не показують на вихідних.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду