Від сьогодні ЗМІ заборонено оприлюднювати соцопитування щодо кандидатів на пост президента України

2 Січня 2010
21820
2 Січня 2010
19:10

Від сьогодні ЗМІ заборонено оприлюднювати соцопитування щодо кандидатів на пост президента України

21820
Від сьогодні ЗМІ заборонено оприлюднювати соцопитування щодо кандидатів на пост президента України

З 2 січня, згідно із законодавством, ЗМІ заборонено поширювати інформацію про результати опитувань суспільної думки щодо кандидатів на пост президента. Про це з посиланням на агентство «Інтерфакс» повідомляє сайт програми «Факти» телеканалу ICTV.



Про це також йдеться в зверненні Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення щодо висвітлення телерадіоорганізаціями України виборчої кампанії:

 

«Звертаємо увагу засобів масової інформації всіх форм власності, які діють на території України, на те, що протягом останніх п'ятнадцяти днів перед днем виборів поширювати інформацію про результати опитувань суспільної думки щодо кандидатів на пост президента України забороняється».

 

Вибори президента України відбудуться 17 січня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21820
Читайте також
13.01.2010 10:45
Мар'яна Закусило
49 756
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5230 дн. тому
хоча свобода і бібісі повязані бо мають в києві офіси - їм не можна оприлюднювати) таким чином, вони перестали бути НЕЗАЛЕЖНИМИ ЗМІ, бо залежать на відміну від інших змі, які не повязані офісами чи контрактами й ліцензіями з державними органами. а отже суперечать своїй концепції "свобідного рупора"
micka
5230 дн. тому
заборона не поширюється на українські сайти, які не мають ліцензії ЗМІ і таким чином не вважаються законними ЗМІ, на які розповсюджується дія законів про змі - у т.ч. на сайти самих дослідницьких компаній. а також заборона не стосується ані усіх зарубіжних сайтів, ані українських сайтів, розміщених на серверах поза Україною з доменами, купленими поза Україною. заборона не стосується зарубіжних ЗМІ, які не повязані з україною ліцензіями тощо: голос америки, свобода, бі-бі-сі, польські змі, які дивляться на заході україни чи російські змі, які дивляться на сході україни. так що при бажанні все можна публікувати і навіть законно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду