ЦВК не може оплатити послуги ЗМІ

30 Грудня 2009
11876
30 Грудня 2009
13:32

ЦВК не може оплатити послуги ЗМІ

11876
ЦВК не може оплатити послуги ЗМІ

ЦВК не може оплатити послуги ЗМІ необхідні для підготовки проведення виборів президента. Про це зазначив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський у своїй заяві щодо ситуації з фінансування підготовки проведення виборів президента України, повідомляє прес-служба ЦВК.

 

«Станом на 12 годину 30 грудня 2009 року Державне казначейство України та його регіональні підрозділи із 191 791 059 гривень, необхідних для фінансування підготовки виборів Президента України у 2009 році, провели платежі лише на суму 58 192 893 гривень. Таким чином, вибори профінансовано тільки на 30,34 відсотка. Не профінансованими залишаються видатки ЦВК щодо передплати поліграфкомбінату "Україна" за виготовлення виборчих бюлетенів, на виготовлення іншої документації, необхідної кількості виборчих скриньок замість непридатних для використання, оплати послуг засобів масової інформації тощо», - йдеться у заяві.

 

Михайло Охендовський зауважив, що керівництво окружних виборчих комісій повідомляє ЦВК про те, що співробітники регіональних підрозділів Держказначейства посилаються на вказівку власного керівництва не проводити платежі виборчих комісій «до особливого розпорядження».

 

На його думку, це саботаж виконання Законів України «Про Державний бюджет України на 2009 рік», «Про вибори Президента України». Необхідні кошти мали надійти на рахунок ЦВК ще 22 жовтня 2009 року. Видатки, необхідні для підготовки проведення виборів Президента України у 2009 році можуть бути профінансовані тільки до 12 години 31 грудня.

 

Член ЦВК вважає, що посадові особи Держказначейства повинні невідкладно вжити вичерпних заходів для фінансування підготовки виборів у повному обсязі, або назвати ту особу, до «особливого розпорядження» якої фінансування заблоковано. Він сподівається на швидку та ефективну реакцію на цю ситуацію з боку Генеральної прокуратури України та притягнення винних у зриві фінансування виборів посадових осіб до відповідальності.

 

«Детектор медіа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду