Kwendi: глядачі найпозитивніше сприймають ролики кондитерів, найнегативніше – зубних паст

22 Грудня 2009
7746
22 Грудня 2009
14:44

Kwendi: глядачі найпозитивніше сприймають ролики кондитерів, найнегативніше – зубних паст

7746
Kwendi: глядачі найпозитивніше сприймають ролики кондитерів, найнегативніше – зубних паст

Експертна группа Kwendi дослідила сприйняття глядачами рекламних роликів, що розміщуються на українських телеканалах.

 

Як повідомляється у релізі Kwendi, за результатами останнього дослідження з десяти найбільш ротованих роликів лідером позитивного сприйняття став ролик «Корони» (10 балів за шкалою від -100 до 100). Замикають рейтинг дві зубні пасти - ТМ Paradontax та ТМ Sensodyne (по -30 балів).

 

 

 

 

«Усі охоплені тестуванням  ролики"солодких" брендів викликали більш-менш позитивну реакцію. В той же час, реклама фармацевтичних продуктів сприймається негативно - можливо, через те, що їх використання пов'язано з негативными эмоціями», - зазначається у релізі дослідників. У попередньому дослідженні одну з найбільших оцінок - 27 балів - отримав ролик ТМ «Шарм».

 

За результатами усіх хвиль дослідження, проведених у 2009 році, виявилося, що ставлення телеглядачів до реклами найтральне, з незначним зміщенням убік негативу. За шкалою від  -100 до 100 среднє значення склало -2.

 

Kwendi Impact & Recall Rating - щомісячне дослідження, метою якого є якісна оцінка помітності рекламних роликів. Розмір вибірки - 300 киян віком 18-50 років. У другій хвилі дослідження тестувалося 30 комерційних та 5 політичних роликів. Дослідження фінансується клієнтами - рекламодавцями та телеканалами. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7746
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Цікавий
5303 дн. тому
Коли стоматологи рекламують зубну пасту, я не вірю. "Чистіть зуби, і ви до мене не ходитимете, і я залишуся без роботи". Ги-ги-ги
medved
5303 дн. тому
я думаю, що ролики пасти негативно сприймаються: процес спльовування крові та випадання зуба у раковину мало кому дасть приємні емоції...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду