Загальнонаціональні канали пообіцяли РНБО надавати кращий ефірний час для соцреклами

16 Грудня 2009
6201
16 Грудня 2009
18:02

Загальнонаціональні канали пообіцяли РНБО надавати кращий ефірний час для соцреклами

6201
Загальнонаціональні канали пообіцяли РНБО надавати кращий ефірний час для соцреклами

Представники загальнонаціональних телеканалів висловили готовність надавати кращий ефірний час для соціальної реклами з питань подолання епідемії грипу, сприяти МОЗ в інформуванні населення. Про це йшлося під час міжвідомчої наради щодо подолання епідемії грипу та поліпшення інформування населення, яку провела Рада національної безпеки та оборони, пише сайт РНБО.

 

Під час наради констатувалося, що фахівці прогнозують другу хвилю епідемії, до якої мають бути готові не тільки заклади охорони здоров'я і місцеві органи влади, а й  населення.

 

На думку учасників заходу, особливо важливим є питання інформаційного супроводу дій органів державної влади з подолання епідемії грипу. Як відзначали учасники наради, на жаль, у вітчизняних ЗМІ спостерігається недостатній рівень інформаційної підтримки діяльності МОЗ, не налагоджено інформування населення спеціалістами-епідеміологами.

 

При цьому наголошувалося, що принципи свободи слова виключають можливість будь-якого втручання, в тому числі з боку органів державної влади, у редакційну політику ЗМІ. «Однак, коли питання стосується національної безпеки, коли мова йде про здоров'я нації, її майбутнє, засоби масової інформації мають усвідомити відповідальність перед суспільством, проявити громадянську позицію, як це притаманно демократичним країнам. Адже тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати виклики, які постали перед Україною у зв'язку з епідемією грип», - йдеться у повідомленні.

 

Учасники наради вважають, що саме ЗМІ мають відігравати провідну роль у донесенні до свідомості українців розуміння того, що альтернативи щепленням і вакцинації немає. Це потрібно чітко і кваліфіковано роз'яснювати населенню. Вони закликали журналістів і керівників усіх засобів масової інформації до недопущення появі у ЗМІ некомпетентних коментарів, особливо з боку політиків, які намагаються політизувати питання епідемії грипу задля досягнення політичних дивідендів.

 

Органи державної влади розраховують на допомогу ЗМІ в подоланні епідемії грипу, проведенні кваліфікованої роз'яснювальної роботи, недопущенні панічних настроїв, відродженні довіри до лікарів.

 

За результатами наради вирішено рекомендувати МОЗ окрім іншого розробити план проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення, зокрема визначити виключний перелік осіб, які мають право і зобов'язані оперативно надавати ЗМІ інформацію щодо перебігу епідемії грипу та заходів, що здійснюються органами державної влади з її подолання; забезпечити виробництво якісних інформаційних матеріалів для розміщення в ЗМІ, в яких фахово інформувати населення щодо дій під час епідемії пандемічного грипу, необхідності вакцинації та порядку її проведення, недопущення паніки.

 

У нараді взяли участь представники державних органів, а також науковці, представники загальнонаціональних телевізійних каналів, громадських організацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6201
Читайте також
25.11.2009 15:29
Отар Довженко
17 442
02.11.2009 11:12
Отар Довженко
34 828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду