У США видавництва об`єднались для інтернет-продажу контенту

7 Грудня 2009
14728
7 Грудня 2009
10:53

У США видавництва об`єднались для інтернет-продажу контенту

14728
У США видавництва об`єднались для інтернет-продажу контенту

У США кілька видавництв домовилися про створення єдиного цифрового майданчика для продажу контенту через інтернет. Про це повідомляє газета «Коммерсант-Украина» із посиланням на видання Advertising Age.

 

Мета - захистити власний копірайт та отримати прибутки від новинних інтернет-агрегаторів. У договорі беруть участь такі медіакорпорації, як Time Inc. (видання Time, People, Fortune, Money), News Corp. (The Wall Street Journal, The New York Post, The Sun, The Times), Hearst Magazines (Cosmopolitan, Harper`s Bazaar, Marie Claire, Esquire), Conde Nast (Vogue, Glamour) и Meredith Corp. (Better Homes, Nature`s Garden).

 

Фінансовий внесок кожного з партнерів буде неоднаковим. Поки що найактивніше представлена News Corp., що вже має досвід здійснення онлайн-передплати на видання. Подробиці бізнес-плану учасники альянсу ще не розголошують. Відомо лише, що The Wall Street Journal. Conde Nast заявив про ведення переговорів з одним з найбільших розробників програмного забезпечення про створення цифрових версій своїх журналів.

 

Раніше американські видання не раз намагалися монетизувати свої інтернет-версії за рахунок продажу контенту. Зокрема, гучними заявами на цю тему відзначився власник News Corp. Руперт Мердок. 

 

Такі видання, як The Atlantic Monthly, Forbes і Fortune продають свій контент через пристрої для читання електронних книг Kindle. За його допомогою читачі мають можливість завантажити літературні твори та статті за ціною 10 центів за екземпляр з мережі Amazon Whispernet.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду