Міліція забирає комп’ютери у нікопольскої газети через неліцензійне програмне забезпечення (ОНОВЛЕНО)

1 Грудня 2009
18715
1 Грудня 2009
18:51

Міліція забирає комп’ютери у нікопольскої газети через неліцензійне програмне забезпечення (ОНОВЛЕНО)

18715
Міліція забирає комп’ютери у нікопольскої газети через неліцензійне програмне забезпечення (ОНОВЛЕНО)

У редакції нікопольської газети «Проспект трубників» 1 грудня обласне управління по боротьбі з економічною злочинністю вилучає комп'ютери, мотивуючи тим, що вони користуються неліцензійним програмним забезпеченням. Про це ТК повідомила юрист Національної спілки журналістів Тетяна Котюжинська.

 

«Засновнику погрожують, що якщо він не підпише протокол, то його заберуть у відділок», - розповіла ТК Котюжинська.

 

Медіаюрист характеризує ситуацію як «дуже серйозну», і додає, що раніше з такої причини припиняли діяльність ЗМІ лише в Росії та Білорусі.

 

«Я телефоном роз'яснила представникам управління, що в період виборчої кампанії парламент заборонив проводити будь-які перевірки ЗМІ», - сказала Тетяна Котюжинська.

 

ТК намагається отримати коментар засновника газети «Проспект трубніков» та обласного управління по боротьбі з економічною злочинністю.

 

Увечері 1 грудня Дніпропетровське обласне управління по боротьбі з економічною злочинністю повернуло комптери. Про це ТК повідомила Тетяна Котюжинська.

 

Засновник газети «Проспект трубників» Олег Фельдман розповів ТК, що міліція здійснила перевірку редакції. «Комп'ютери нам поки що повернули. Але тенденція неприємна. Під цим приводом можна закрити будь-яку газету. Коли ми розповіли про постанову Верховної Ради про заборону перевірок ЗМІ під час виборів, то нам відповіли, що на правоохоронців ця постанова не розповсюджується», - сказав Фельдман.

 

Начальник управління по боротьбі з економічною злочинністю Юрій Іванов повідомив ТК, щокомп'ютери дійсно повернули в редакцію на відповідальне зберігання. «Представники правовласників відстежують, хто в Україні користується їхньою власністю незаконно. До нас надійшла заява, ми діяли згідно з законом. Це не поодинокий об'єкт в області, який користується неліцензійним програмним забезпеченням», - сказав Юрій Іванов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18715
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Хабибулин
5319 дн. тому
Смерть ментам
zombi
5320 дн. тому
Так вони забрали компьютери? Як це можна? Без рішення суду. А вони кримінальну справу порушили?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду