Народний депутат Костусєв став «стоп-краном одеської журналістики»

1 Грудня 2009
10951
1 Грудня 2009
17:46

Народний депутат Костусєв став «стоп-краном одеської журналістики»

10951
Народний депутат Костусєв став «стоп-краном одеської журналістики»

Члени громадської організації «Гільдія власкорів» в Одесі присудили народному депутату-регіоналу Олексію Костусєву нагороду «Стоп-кран одеської журналістики». Таким чином вони висловили своє ставлення до Костусєва як власника ЗМІ, повідомляє сайт «Взгляд из Одессы».

 

«Нагорода» Гільдія «Стоп-кран одеської журналістики» є щорічною. Як повідомив ТК президент Гільдії власкорів В'ячеслав Воронков, кореспондент  газети «Голос України» в Одеській та Херсонській областях, рішення про присудження Олексію Костусєву цієї відзнаки ухвалили внаслідок таємного голосування абсолютною більшістю членів Гільдії, до якої входять власкори всеукраїнських ЗМІ (усього 30 осіб).

 

За його словами, премії вже 10 років, ми завжди її присуджуємо представникам влади, які стали стоп-краном для журналістів. У минулі роки її отримували прокурор Одеської області, голова обласного осередку НСЖУ, начальник міського управління інформації та інші. «Одні не хотіли давати журналістам коментарів, інші не пускали до зали засідань», - уточнив він.

 

Цього року було 19 номінантів на премію.

 

«Переміг Костусєв через активну позицію під час недавньої конфліктної ситуації між Представництвом управління комунальною власністю та ТОВ "Міський телерадіоцентр". Він, як людина, наділена владою, і є власником ЗМІ, не має права використовувати журналістів для вирішення власних політичних і бізнес-інтересів», - сказав пан Воронков.

 

Народний депутат Олексій Костусєв у коментарі ТК зазначив, що нічого не чув про нагороду Гільдії власкорів. Він підтвердив ТК, що дійсно зайняв активну позицію у конфлікті між Представництвом управління комунальною власністю та ТОВ «Міський телерадіоцентр».

 

«В Одесі місцева влада дуже нагло ставиться до місцевих ЗМІ. Спочатку всіма можливими засобами вона переслідувала канал АТВ, намагаючись позбавити його ліцензії. Тепер під приводом ремонту даху вона намагається припинити діяльність трьох телеканалів і трьох радіокомпаній, які мовлять з Міського телерадіоцентру. Але це брехня від початку до кінця. Тому що дах ремонту не потребує, його півтора роки тому вже лагодили. Суд виніс рішення на користь ЗМІ, але міські чиновники плюють на нього, і не пускають журналістів на робочі місця», - розповів пан Костусєв.

 

Він також додав, що, коли влада почала руйнувати дах, то він особисто разом з журналістами намагався цьому зашкодити.

 

За словами Олексія Костусєва, він є власником лише одного з шести ЗМІ Міського телерадіоцентру (радіокомпанії «Нова хвиля»), але не втручається у його редакційну політику.

 

Стосунок до радіокомпанії «Нова хвиля» пан Костусєв декларує відкрито, але насправді має вплив на більшу кількість одеських ЗМІ, зауважив В'ячеслав Воронков.

 

«Стоп-кран» нардеп Олексій Костусєв отримає з рук членів правління Гільдії власкорів вже найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду