У конкурсі журналістських розслідувань перемогла Олександра Веснич

30 Листопада 2009
18781
30 Листопада 2009
14:26

У конкурсі журналістських розслідувань перемогла Олександра Веснич

18781
У конкурсі журналістських розслідувань перемогла Олександра Веснич

Перемогу у Національному конкурсі журналістських розслідувань, що викривають корупцiю в Україні, здобула журналістка сумської газети «Панорама» Олександра Веснич. Ряд її публікацій - «10 соток наглости», «2 гектара наглости», «100% наглости», «Цветы, овации, занавес...»  - члени журі назвали кращими. Про це повідомляє Інститут масової інформації.     

 

Другий приз отримав Ігор Чайка за фільм «Геній міста» щодо діяльності львівського мера Андрія Садового та його оточення.

 

Спецiальним призом за значний внесок у розвиток жанру журналiстських розслiдувань, що викривають корупцiю на мiсцевому та нацiональному рівні, нагородили Громадську органiзацiю «Інформацiйний прес-центр» з міста Сiмферополь.

 

«Багатьма з тих колег, хто навітъ на став переможцем або призером Конкурсу, нашому цеху можна пишатися. "Детектор медіа"    планує познайомити своїх читачiв не лише    з переможцями», -  коментує засновник і шеф-редактор «Детектор медіа», один з експертів Конкурсу Наталія Лигачова.

 

Керiвник проекту «Центр медiареформ» Людмила Гуменюк відзначила позитивну тенденцію: за викриття темних справ високопосадовцiв беруться не лише розкрученi i впливовi центральнi медiа, а й обласна преса та районки.

 

«Саме блискучi розслiдування, проведенi у містах, мiстечках i селах, справили на мене найбiльше враження», - каже пані Гуменюк.

 

Цього року в конкурсі брали участь журналiстськi розслiдування, що були оприлюдненi     в пресі, інтернет-ЗМІ, в теле- чи радіоефірі у перiод з 1 листопада 2008 року до 30 жовтня 2009 року. Загалом надійшло близько 170 заявок вiд 88 журналiстiв.

 

До журі конкурсу увiйшло 20 експертiв сфери ЗМІ, медiа-НГО та органiзацiй громадянського суспiльства. Критерії, за якими оцінювалися роботи - це рівень журналістської майстерностi, гострота та актуальнiсть піднятої проблеми та глибина аналiзу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18781
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Drozd
5323 дн. тому
Просто грустно и смешно! Куда же тогда деть Олега Ельцова с его расследованием дела Лозинского, или Евгения Лауэра с расследованием коррупции в СБУ и Одесской таможне? А ведь ребята реально шкурами рисковали, и по их расследованиям заведены уголовные дела.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду