Редактора каналу ZDF звільняють через політику

30 Листопада 2009
13849
30 Листопада 2009
13:35

Редактора каналу ZDF звільняють через політику

13849
Редактора каналу ZDF звільняють через політику

Керівництво німецького суспільного мовника ZDF розглядає питання про звільнення головного редактора каналу Ніколауса Брендера, відомого критичними коментарями на адресу політиків, повідомляє українська служба радіо «Німецька хвиля».

 

Брендер здобув славу журналіста, який наполягає на незалежності ЗМІ від політичного впливу. Він не раз критикував політиків, зокрема, колишнього прем'єр-міністра Баварії та голову ХСС Едмунда Штойбера. На сьогодні у наглядовій раді  ZDF  домінують чинні та колишні прем'єр-міністри й партійні діячі головних німецьких політичних сил ХДС/ХСС та СДПН. На раді директорів каналу за пана Брендера проголосувало лише 7 осіб. Це на два голоси менше, ніж потрібно, щоб лишитися на нинішній посаді редактора. 

 

Брендер очолював ZDF 10 років. Проти його звільнення виступили численні журналісти, правозахисники та провідні німецькі профспілки DGB та Ver.di. Обидві мають намір оскаржити рішення у Конституційному суді.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.deutsche-welle.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду