Луганський журналіст звинувачує Партію регіонів у використанні адмінресурсу у власних цілях (ДОПОВНЕНО)

27 Листопада 2009
19628
27 Листопада 2009
09:15

Луганський журналіст звинувачує Партію регіонів у використанні адмінресурсу у власних цілях (ДОПОВНЕНО)

19628
Луганський журналіст звинувачує Партію регіонів у використанні адмінресурсу у власних цілях (ДОПОВНЕНО)

Журналіст, екс-начальник Управління у справах друку та інформації Луганської обласної державної адміністрації Вадим Желєзний звинувачує Партію регіонів у використанні у власних цілях адміністративного ресурсу в області, повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

 

Про це кореспондент заявив на прес-конференції в Києві.

 

За словами пана Желєзного, в цілому в Луганській області виходить 36 комунальних газет різного рівня - обласних, міських, районних. Сукупна сума коштів, передбачена місцевими бюджетами на їх фінансування в цьому році, становила більш як 7 млн. грн. Проте, як зазначив журналіст, тематика і зміст публікацій комунальних газет не відповідає їх цілям щодо інформування населення про діяльність місцевих органів влади. Натомість в даних газетах друкуються «статті про псевдозаслуги місцевих чиновників-регіоналів, висвітлення діяльності ПР і критика представників інших політичних сил». За словами пана Желєзного, можливості інших політичних сил суворо регламентовані й обмежені.

 

«Широко відомо про те, що Партія регіонів є домінуючою силою в Луганській області, й один із інструментів адмінресурсу - це засоби масової інформації, що фінансуються за рахунок грошей платників податків, тобто з бюджету», - зазначив він.

 

У коментарях ТК голова Комітету з питань свободи  слова та інформації Ганна Герман   зазначила, що дала розпорядження перевірити факти озвучені паном  Желєзним,  і розглянути цю ситуацію на засіданні комітету.  

 

«А коментувати цю заяву зможу тоді, коли ми його перевіримо. Тому що бувають різні провокації та організовані заяви тощо. Особливо тепер, коли ми готуємо парламентські слухання зі свободи слова. Я знаю, що Тимошенко і БЮТ роблять такі виступи і використовують їх у президентських виборах, - сказала вона. -  Свобода слова повинна не залежати від президентських виборів, тому не потрібно використовувати різні ситуації на користь тієї чи іншої політичної сили. Нам тут важливі принцити та засади, і немає значення хто порушує їх - чи одна чи інша партія: ми однаково ставитимемось до всіх». 

 

Відповідаючи на запитання «Коли саме відбудеться засідання комітету з цього приводу?», пані Герман зазначила:  «Коли бютівці прийдуть на засідання».

 

«Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19628
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
$
5419 дн. тому
Железный никогда не был журналистом в полноценном понимании этого слова. Вместо этого имел славу непотопляемого на посту начальника облупраления информации. Именно благодаря оголтелому использованию админресурса в работе с местными СМИ. А обиделся он т. к. выгнали его недавно из ЛОГА.
просто..
5419 дн. тому
Так, пан Желєзний вміє перефарбовуватись у будь-який колір...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду