В інтернеті опублікували повідомлення американців, відправлені в день терактів

26 Листопада 2009
7845
26 Листопада 2009
11:49

В інтернеті опублікували повідомлення американців, відправлені в день терактів

7845
В інтернеті опублікували повідомлення американців, відправлені в день терактів

У вільному доступі  з'явилися понад 500 тисяч повідомлень, які 11 вересня 2001 року відправляли офіційні особи США та шоковані американці, повідомляє сайт tsn.ua.

 

Сайт Wikileaks розпочав викладати у вільний доступ архів з 500 тисяч перехоплених повідомлень на пейджер, відправлених в день терактів 11 вересня 2001 року в США.

 

Більшість цих  текстових повідомлень відправили поліцейські, співробітники Пентагону, іншими офіційні особи, працівники офісів Всесвітнього торговому центрі, та випадкові свідки.

 

Опублікований архів засвідчив, яким чином американці намагалися зв'язатися  з людьми у зруйнованих хмарочосах, зафіксований комп'ютерами точний час терактів, а  також діалоги переговорів авіадиспетчерів  і поліції.

 

Джерела редакція Wikileaks не розкриває, лише  зазначає, що дані отримані від  людини в організації, яка займалася  збором телекомунікаційних повідомлень  в США напередодні 11 вересня. Також  на сайті вказано, що у пошуках інформації допомагали інсайдери,  журналісти і блогери. За їхніми словами, всі вони усвідомлюють можливі негативні наслідки від публікації секретної інформації. Але розміщення в інтернеті пов'язаних з терактами повідомлень допоможе краще зрозуміти та пролити світло на ці трагічні події.

 

11 вересня 2001 року два авіалайнери врізалися у башти Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій - в будівлю Пентагону в передмісті Вашингтона. В цілому, жертвами терактів вважаються більше 2900 людей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7845
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду