Іван Драч, Павло Мовчан, Олександр Пономарів стануть у «живий ланцюг» на захист «Української енциклопедії»

20 Листопада 2009
21278
20 Листопада 2009
18:19

Іван Драч, Павло Мовчан, Олександр Пономарів стануть у «живий ланцюг» на захист «Української енциклопедії»

21278
Іван Драч, Павло Мовчан, Олександр Пономарів стануть у «живий ланцюг» на захист «Української енциклопедії»

24 листопада о 12:00 біля будинку на Б.Хмельницького, 51-А розпочнеться акція «Живий ланцюг» на захист видавництва «Українська енциклопедія», у якій візьмуть участь письменники та громадські діячі Іван Драч, Павло Мовчан, Борис Олійник, Дмитро Павличко, академік АМН України Любомир Пиріг, доктор філологічних наук Олександр Пономарів, академік Петро Тронько, в.о. голови Українського інституту національної пам'яті Ігор Юхновський, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

 

Рішення щодо позбавлення Всеукраїнського державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» ім. М. Бажана орендованого ним приміщення по вул. Б. Хмельницького, 51-А та передачу цього приміщення Міжнародному благодійному фонду «Здоров'я майбутнього» ухвалила 29 жовтня сесія Київської міської ради. Водночас втратило чинність попереднє рішення Київміськради від 28 серпня 2008 року щодо продовження договору оренди видавництву.

 

У цьому ж приміщенні розташовані Пошуково-видавниче агентство «Книга Пам'яті України» та редакція дитячого журналу «Соняшник», які теж будуть виселені.

 

Як зазначають в Держкомтелерадіо, рішення Київміськради суперечить постанові Верховної Ради України «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21278
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Xbnfk gkfrfk
5269 дн. тому
Мовчан столько напилил денег, что хватит на десять издательств.
L.
5271 дн. тому
І хтось тут переконує, що ми 5 років маємо українського президента?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду