Перший національний надаватиме кожному кандидату в президенти по 30 хвилин на агітацію

19 Листопада 2009
14248
19 Листопада 2009
17:52

Перший національний надаватиме кожному кандидату в президенти по 30 хвилин на агітацію

14248
Перший національний надаватиме кожному кандидату в президенти по 30 хвилин на агітацію

Перший національний визначився як надаватиме свій ефірний час для проведення передвиборчої агітації. Про це повідомляє сайт Першого національного.

 

Відповідне Положення про порядок надання ефірного часу Національною телекомпанією України для проведення передвиборної агітації кандидатами в президенти за рахунок і в межах коштів державного бюджету, виділених на підготовку та проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року, підписав президент НТКУ Василь Ілащук.

 

Згідно з документом, ефірний час для проведення передвиборної агітації надається лише кандидату на пост Президента України, зареєстрованому ЦВК - суб'єкту виборчого процесу. Кандидат зможе вийти в ефір тільки після укладення відповідної угоди між НТКУ та ЦВК.

 

Агітувати можна буде у період, що починається після проведення ЦВК відповідних жеребкувань щодо визначення черговості надання кандидатам ефірного часу та закінчується о 24 годині 15 січня 2010 року, в суворій відповідності зі складеним ЦВК графіком, що публікується в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр» протягом 3 днів з дати його затвердження.

 

Для проведення агітації Перший національний надаватиме ефірний час по буднях між 19.00 та 22.00 годинами, загальною тривалістю 30 хвилин, у три етапи по 10 хвилин. Прийматиме замовлення на розміщення передвиборної агітаційної телепередачі буде перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля.

 

НТКУ не несе відповідальності за зміст передвиборної агітації, яка містилась у виступі кандидата під час прямого ефіру та/або в запису. Про всі випадки виходу в ефір передвиборчих агітаційних телепрограм кандидатів, у яких вбачаються ознаки закликів до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу насильницьким шляхом тощо, Перший національний письмово сповіщатиме ЦВК.

 

Згідно з положенням, якщо кандидат на пост Президента України, який виявив бажання використати ефірний час у прямому ефірі, не з'явився у визначений жеребкуванням день до НТКУ для виступу, телекомпанія зобов'язана на весь час, виділений для проведення агітації, розмістити заставку з написом білими літерами на чорному фоні «Вибачте, кандидат на пост Президента України (прізвище, ім'я, по батькові) не з'явився до студії для виступу перед виборцями».

 

У Положенні також існують обмеження при розміщенні передвиборної агітації, зокрема при плануванні сітки мовлення НТКУ потрібно буде враховувати, що відповідно до законодавства протягом 20 хвилин до і після трансляції агітаційної теле- чи радіопрограми відповідного кандидата на пост Президента України забороняється у будь-якій формі коментувати чи оцінювати її зміст, давати будь-яку інформацію щодо цього кандидата, цієї партії (блоку). Також забороняється переривати програму передвиборної агітації рекламою товарів, робіт, послуг та іншими повідомленнями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду