УНІАН і «Главред-Медіа» розпочали просвітницький проект «Збережи здоров’я нації»

18 Листопада 2009
10427
18 Листопада 2009
17:28

УНІАН і «Главред-Медіа» розпочали просвітницький проект «Збережи здоров’я нації»

10427
УНІАН і «Главред-Медіа» розпочали просвітницький проект «Збережи здоров’я нації»

Холдинг «Главред-Медіа» та інформаційне агентство УНІАН та розпочинають спільний загальнонаціональний медико-просвітницький проект «Збережи здоров'я нації». Про це повідомляє УНІАН.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН головний редактор газети «Известия в Украине» Яніна Соколовська, мета проекту полягає у зміцненні здоров'я нації шляхом пропаганди здорового способу життя, гармонійного і позитивного світосприйняття, переваг правильного харчування, занять фізичною культурою та спортом, профілактики серцево-судинних та інших захворювань, позбавлення шкідливих звичок і залежностей.

Проект, який триватиме до липня 2010 року, реалізується під патронатом Міністерства охорони здоров'я, Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства освіти та науки, Комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Національного олімпійського комітету України.

За словами Соколовської, раз на тиждень у виданнях медіа-холдингу планується проводити акції, круглі столи, прямі телефонні лінії з читачами. «Усі стомилися чути про руйнацію і занепад і треба вже переходити до періоду розквіту, що неможливо без здорової нації», - сказала вона.

Для того, щоб дискусія щодо здорового способу життя була змістовною і неупередженою, створено Експертну раду, до якої запрошено експертів з різних галузей знань: доктора медичних наук, заслуженого лікаря України Ольгу Богомолець, президента Національного олімпійського комітету, олімпійського чемпіона Сергія Бубку, відомого психіатра та правозахисника Семена Глузмана, директора Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Еллу Лібанова, доктора медичних наук, академіка АМНУ Юрія Спіженка.

Крім того, Агентство системи ООН в Україні, у тому числі і Всесвітня організація охорони здоров'я погодилися здійснювати інформаційну підтримку проекту щодо національного та глобального контексту, а також досвіду інших країн у згаданих сферах.

Як сказала на прес-конференції Лібанова, на сьогодні депопуляція населення є загальноєвропейською проблемою. Вона повідомила, що за тривалістю життя Україна посідає передостаннє місце в Європі, а на початку 60-років Україна посідала 7-ме місце в світі, випереджаючи не тільки більшість європейських країн, а й Японію.

Лібанова наголосила, що ймовірність смерті дуже велика у чоловіків від 40 до 60 років. «Якщо ми третину чоловіків втрачаємо у працездатному віці, то 22% ми втрачаємо у цьому двадцятиріччі. Ці цифри абсолютно несумісні із сьогоднішнім рівнем розвитку цивілізації», - сказала вона.

За словами Лібанової, за визначенням фахівців ВООЗ, лише 20% здоров'я населення пов'язано зі станом медицини, 50% - це спосіб життя - харчування, зловживання алкоголем, тютюнопаління, відсутність дозованих фізичних навантажень.

Президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання Денис Силантьєв, у свою чергу, сказав, що за підрахунками його фонду, держава, не вкладаючи кошти у спорт, втрачає близько 230 млн. грн. на рік. «Спорт - це не лише здоров'я і сила, це тривалість життя, підвищення працездатності. Вкладаючи кошти у спорт, в активний та здоровий спосіб життя, ми економимо у 5 разів більше», - сказав він.

Засновник мережі приватних медичних закладів для дітей та дорослих «Добробут» Руслан Демчак висловив готовність надавати у рамках проекту консультації, брати участь у круглих столах, прямих телефонних лініях і надавати рекомендації щодо здорового способу життя.

Академік Спіженко зауважив, що тривалість життя залежить передусім від оточуючого середовища, способу життя і медицини. Він також повідомив, що зараз запроваджується програма раннього виявлення раку у населення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10427
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дитилин
5280 дн. тому
Очередное пилилово грантов и бютжета, эфективности от этого всего ноль.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду