Парламент змусить Нацраду оприлюднювати свої акти

17 Листопада 2009
23187
17 Листопада 2009
12:15

Парламент змусить Нацраду оприлюднювати свої акти

23187
Парламент змусить Нацраду оприлюднювати свої акти

17 листопада парламент розглянув у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» № 3153 щодо удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Національної ради. 290 депутатів підтримали документ у другому читанні та в цілому.

 

Доповідач з цього питання голова підкомітету Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко обґрунтувала необхідність прийняття змін до закону невідповідністю його Конституції України. На її думку, діяльність Нацради останні п'ять років дестабілізувала галузь. «Виникали ситуації, коли Національна рада з питань телебачення і радіомовлення приймала один документ, а на сайті з'являвся зовсім інший варіант тексту. Деякі документи не проходили експертизу Мін'юсту або взагалі зникали», - сказала доповідач. За її словами, прийняття цього закону поверне Нацраду в правове поле, дозволить деполітизувати її діяльність.

 

Профільний комітет підтримав цей законопроект і пропонував прийняти його у другому читанні і в цілому.

 

Віце-спікер Микола Томенко у своєму виступі зазначив, що цей законопроект допоможе телерадіогалузі.

 

У результаті більшістю голосів депутати підтримали законопроект № 3153.

 

Ще один законопроект про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» № 2442 щодо звітності Національної ради, який парламент мав розглянути 17 листопада у другому читанні, відкладено на наступний тиждень, через відсутність доповідача з цього питання народного депутата Олени Кондратюк, яка захворіла.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду