Заступник Олександра Медведька судиться зі ЗМІ

16 Листопада 2009
15880
16 Листопада 2009
17:39

Заступник Олександра Медведька судиться зі ЗМІ

15880
Заступник Олександра Медведька судиться зі ЗМІ

У вівторок в Печерському районному суді Києва відбудеться судове засідання за позовом заступника генерального прокурора Віктора Кудрявцева до видавничого дому «Ормос». що випускає тижневик «Дзеркало тижня», а також до ТОВ «Вечірні вісті», пише сайт proUA  із посиланням на журнал «Главред».

 

Пан Кудрявцев вимагає захисту честі, гідності і ділової репутації, а також спростування недостовірної інформації. Йдеться про статті, в яких його ім'я згадувалося серед власників пансіонату «Прибережний», що в Масандрі на території Криму.

 

Виконавчий директор «Інституту масової інформації» Вікторія Сюмар вважає, що кожен чиновник високого рангу повинен розуміти: він - публічна фігура, і у будь-якому випадку його діяльність особливо важлива і знаходиться під великою увагою журналістів. «Тому захист честі і достоїнства таким чином не працює. Не можна забувати, що ЗМІ у вільному суспільстві має повне право на оцінку діяльності чиновника, на свої характеристики, які вони можуть давати людям, що знаходяться при владі. У свою чергу влада - це та структура, яка не має принципів презумпції невинності, але українська влада цього ще не розуміє. Вона повинна щодня доводити, що невинна і робить свою роботу якісно. Це нормально для демократичного суспільства. В Україні чиновники вважають, що їх повинні любити, хвалити, тому журналісти мало не через суд зобов'язані доводити, що держдіячі роблять щось не так. Це головна проблема, яка є в свідомості наших чиновників», - сказала вона журналістам.

 

«Те, що так намагаються вплинути на ЗМІ, щоб ті трохи менше звертали уваги і висвітлювали в ЗМІ роботу чиновників - це все хвороби зростання, і ця проблема характерна для української влади. Але вони не розуміють, що таким шляхом можуть добитися протилежного ефекту, а саме - ще більшої уваги до своїх дій. Не можна сказати, що такі позови до суду це безпосередня цензура, це більше схоже на опосередкований тиск», - додала пані Сюмар.

 

Інтересів заступника генпрокурора в суді представлятиме член Вищої ради юстиції Ольга Жуковська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15880
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Махх
5293 дн. тому
Что за бред несет Сюмар! Человека оклеветали (может и такое быть), вот он и просит суд разобраться и обязать оппонентов опровергнуть написанный бред, если это подтвердиться! А Сюмар говорит, дескать, СМИ может назвать чиновника, условно говоря, и педрилой. И это будет оценкой его деятельности. И он, чиновник, не имеет право оправдываться, так как мы живем в демократическом обществе. А значит журналисты должны всех только поносить. И кто будет не согласен с оценкой журналистов (пусть даже сумасбродной), мы назовем его душителем свободы слова. Коллега Сюмар, по вашей же логике суждений, даю вам, как человеку,находящемуся под вниманием журналистов, свою оценку: вы абсолютный ... Словом, вы поняли
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду