В Іранській поліції створено відділ по боротьбі з інтернет-злочинністю

14 Листопада 2009
23498
14 Листопада 2009
10:58

В Іранській поліції створено відділ по боротьбі з інтернет-злочинністю

23498
В Іранській поліції створено відділ по боротьбі з інтернет-злочинністю

В іранській поліції створено спеціальний відділ по боротьбі з інтернет-злочинністю, повідомляє УНІАН із посиланням на Лента.ру (яка, у свою чергу, посилається на Agence France-Presse та іранське інформагентство ILNA). Підрозділ займатиметься, зокрема, боротьбою з інтернет-шахрайством, незаконною рекламою і моніторингом політичних висловлювань.

 

Як повідомив ILNA представник поліції, «поліція реагуватиме на політичні дискусії в інтернеті, якщо буде помічене щось протизаконне». За його словами, до складу підрозділу поки що ввійдуть 12 осіб, а підпорядкований він буде прокуратурі.

 

Як передає іранське агентство Fars, в 2008 році в Ірані було зафіксовано 124 тисячі злочинів, пов`язаних з комп`ютерною безпекою і інтернетом, - на 26 відсотків більше, ніж на рік раніше.

 

AFP зі свого боку зазначає, що влада Ірану стежать за ситуацією в інтернеті і періодично закриває доступ до популярних інтернет-сервісів, керуючись політичними мотивами. Так, у квітні 2009 року був закритий доступ до соціальних мереж Twitter і Facebook, оскільки ними користувалися супротивники Махмуда Ахмадінеджада напередодні президентських виборів, які відбулися в червні. Незабаром, проте, доступ був розблокований.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду