Ганна Герман: «Ми розглядатимемо медійні закони, незважаючи на саботаж членів профільного комітету»

6 Листопада 2009
10275
6 Листопада 2009
12:04

Ганна Герман: «Ми розглядатимемо медійні закони, незважаючи на саботаж членів профільного комітету»

10275
Ганна Герман: «Ми розглядатимемо медійні закони, незважаючи на саботаж членів профільного комітету»

На погоджувальній раді Верховної Ради прийняли рішення готувати апаратом парламенту та вносити прямо до сесійної зали законопроекти, що не розглядаються парламентськими комітетами через саботування їх роботи. Про це «Детектор медіа» розповіла голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Ганна Герман.

 

«У нашому комітеті накопичилося майже 20 повністю підготовлених законопроектів, які необхідно обговорити. Але члени комітету саботують його роботу, тому ми ці законопроекти виноситимемо прямо на розгляд сесії», - сказала пані Ганна. За її словами, аналогічна ситуація склалася і в інших комітетах, зокрема, бюджетному.

 

6 листопада спікер парламенту Володимир Литвин з трибуни Верховної Ради заявив, що якщо депутати блокуватимуть роботу комітетів, то їм не платитимуть заробітну плату. «Якщо депутати не хочуть працювати в комітетах, то за них їхню роботу виконуватиме апарат Верховної Ради», - наголосив пан Литвин.

 

Згідно з регламентом Верховної Ради на ознайомлення з законопроектом в комітеті надається місяць. Але на практиці деякі з них розглядають протягом восьми і більше місяців.

 

Нагадаємо, що сьогодні на увагу парламенту чекає 20 законопроектів, уже розглянутих комітетом з питань свободи слова та інформації. Крім того, Ганна Герман пропонуватиме включити до порядку денного сесійних засідань ще 19 повністю підготовлених законопроектів в обхід комітету.

 

З переліком зазначених законопроектів можна ознайомится тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10275
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду